Mire kell figyelni lakás kiadásakor?
Figyelt kérdés
Családi házba költözés miatt üresen hagyott panellakásunkat szeretnénk kiadni. Kiket ne engedjünk be? Mi szerepeljen mindenképp a szerződésben? Határozott, vagy határozatlan legyen? Sosem voltam albérletben és nem is adtam ki lakást. Mivel relatív kis pénzért szeretném kiadni, ezért elsősorban ilyenekkel foglalkozó cégek segítségét nem szeretném igénybe venni.júl. 5. 09:03
41/47 anonim válasza:
WOW, megnéztem a holapjukat nagyon biztató, fontolóra veszem a költözést, bár egyik sincs nekem ideális helyen ahogyan láttam, de lehet inkább utazom többet mint az idegbaj a magánember tulajdonosokkal. És az ára is jó, hol tudsz kivenni 46 nm-es klímás okosotthonrendszerrel felszerelt új építésú lakásban magánembertől a XII-kerületben 195 ezerért? Köszi, hogy írtad én nem is tudtam, hogy van ilyen. Remélem elterjed ez a rendszer és itt pofára esik a sok arcoskodó a lepukkant gangos kéglijével, amiben még a dédöreganyja bútorai vannak, de el akar kérni 200 ezer felett érte...
42/47 anonim válasza:
#40 Ez magánszemélytől való bérléskor is mind alapvető kéne legyen.
43/47 anonim válasza:
Igen, de sajnos nem az, tisztelet a kivételnek persze. Ha meg tök normális a tuladonos és jó a viszony akkor tuti beüt valami (Murphy...), ami miatt kell neki a lakás. Egy cégnél- bár az is becsődölhet-ennek is kisebb az esélye. Nem kell azért kiköltöznöm, mert a tulaj válik, mert jön mégegy gyerek és nagyobbat akar venni, ami miatt eladja mégis, szóval rengeteg olyan élethelyzet adódhat egy magánembernél ami miatt költözni kell.
44/47 anonim válasza:
Hűű, a válás. Velem előfordult olyan, hogy becsöngetett a tulaj a bőrönddel, hogy kidobta a felesége, és nincs hová mennie,szóval most akkor indul is az egy hónap felmodási idő, de addig ő itt lakna... Hozzáteszem egy kis másfél szobás panel volt én 31 éves egyedülálló nő, ő meg egy 40-es pasas. Nyilván nem engedtem, egy ideig hepciáskodott, hogy majd rendőrt hív, mert ez a lakás az ő öröksége is mizamár, hogy nem engedem be a saját lakásába, mondtam hajrá, de már a telefonban kiröhögték, aztán mégis talált valakit fél óra alatt aki befogadta. Természetesen amint lehetett elhúztam a csíkot. A mai napig nem értem mégis hogy gondolta a dolgot...
45/47 anonim válasza:
#43 Magánszemély bérbeadónak is lehet előnye, pl. ha kialakul egy jóismerősi viszony, akkor a bérleti díj emelése kisebb mértékű illetve ritkább lehet. Talán a felesleges bútorok elvitelét tekintve is rugalmasabb. Szerencsés esetben, persze.
46/47 anonim válasza:
45-ös, nekem inkább az a tapasztalatom, hogy a magánember orrba-szájba emel, mert drágább lett a párizsi a Lidlben 100 forinttal, szóval akkor 40 ezerrel több a bérleti díj....
47/47 anonim válasza:
ja és Dédi szent szekrényét (ami amúgy amúgy hót gusztustalan és ormótlan) a világ miden könyörgése árán sem lehet elvitetni vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!