Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Beleegyeznétek ebbe?

Beleegyeznétek ebbe?

Figyelt kérdés
Abba hogy úgy éljetek egész életetekben hogy normális fizetés mellett normálisan kitudjátok fizetni az albérletet és úgy is jól tudnátok élni, vagy mindenképpen saját lakás kellene nektek?. Mivel nyugatabbra ez megszokott. Normális fizetés mellett fizetik az albérletet , és nem idegenkednek.

2024. máj. 27. 20:07
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
Úgyhogy még fiatalon kell belevágni a nagy dolgokba, meg élvezni az életet, nyugdíjas korunkra (ha lesz olyan) úgyis csak döglődünk meg szenvedünk majd amig ki nem pusztulunk.
2024. máj. 31. 13:21
 42/52 anonim ***** válasza:
44%

27-es vagyok. Különben ez is olyan felesleges összehasonlítás mint mi az olcsóbb a Balaton vagy a horvát tengerpart. Minden évben leírják melyik az olcsóbb. A Balatonnál mennyi a lángos stb. Aztán vitatkoznak itt ott az emberek melyik az olcsóbb :D . De arról nem esik szó, hogy melyik a jobb!

Nyílván a saját lakás/ház a jobb. Ezt én is így gondolom. Viszont ha nincs rá anyagi keretem és hitelt kéne hozzá felvenem és én úgy gondolom, hogy inkább gyűjtök még 5-6 évig az miért akkora gond hogy én így gondolom? Nem mindegy, hogy 30 millió forint hitelt kell felvennem vagy semennyit.

A másik. Bírom az ilyen dumákat, hogy a csöveseknek marad az albérlet :D . Az miért csöves aki inkább a bérlés melett dönt 5-10 évig és utána hitel nélkül vesz egy saját ingatlant? Nem értem a logikát!

Ha jobban megvizsgáljuk az eseteket a legtöbb ember el van adósodva: lakás hitel, lízing, személyi kölcsön, hitelkártya. Ha valaki nem akar a banktól hitelt felvenni az miért rossz vagy "csöves" ember? Azért mert albérletben él 5-10 évig és a pénzügyeit megfelelő IQ-val kezeli?

De azt is kiemelem hogy minden kereset függvénye! Ha valaki netto 1 milliót keres annak totál hülyeség hitelt felvenni 20 évre hiszen ha 3-4 évig egy normális albérletbe lakik a házastársával/párjával simán összegyűjti a rávalót... Akkor most ki is valójában a "csöves" ?

2024. máj. 31. 14:36
 43/52 anonim ***** válasza:

"Nyílván a saját lakás/ház a jobb. Ezt én is így gondolom. Viszont ha nincs rá anyagi keretem és hitelt kéne hozzá felvenem és én úgy gondolom, hogy inkább gyűjtök még 5-6 évig az miért akkora gond hogy én így gondolom? Nem mindegy, hogy 30 millió forint hitelt kell felvennem vagy semennyit."

Ezzel teljesen egyetértek. Én is így csináltam meg még jó sokan!

2024. máj. 31. 15:16
 44/52 anonim ***** válasza:

Ja, egy-kétszázezres albi mellett pont olyan sokat lehet spórolni. :D

2024. máj. 31. 16:09
 45/52 anonim ***** válasza:

Ember, az átlag egy önerőt is alig bír összespórolni, nem hogy 30millákat 5 év alatt…. Te meg úgy írod mintha olyan alap lenne…

2024. máj. 31. 16:11
 46/52 anonim ***** válasza:

A zartkerti kis hazunk mar megvan. Most is ott kerteszkedunk szabadidőnkben.

Szoval nem 30 ev mukva keszulunk megvenni es neki allni kapalni. Egyaltalan ki mondta , hogy akkor még kerteszkedni akarunk? 🤔 Biztos sokkal rosszabb lesz a levegon a kis viragaink kozott. Mint a hitelbol vett bazi nagy csaladiban, vagy egy negyefik emeleti panelban.

Most annyi albit fizetek mint egy havi torleszto, szoval a festes es csapcsere plussz kiadas lenne ha hitelt fizetnek asajat hazamra. 🤷‍♀️

2024. jún. 1. 08:07
 47/52 anonim ***** válasza:
100%
Plusz kiadás az albi, ha van sajátod és nem abban laksz
2024. jún. 1. 09:44
 48/52 anonim ***** válasza:

47: 100 az albim, 175-ért ki van adva a lakásom, 75 a törlesztőm.

Hol a plusz kiadás egészen pontosan?

2024. jún. 1. 10:50
 49/52 anonim ***** válasza:

Itt alapvető gazdálkodási gondok vannak az emberek fejében. Nem neked írok 48-as hanem úgy általánosságba. Nem tudják elfogadni azt, hogy van rossz adósság és jó adósság.Csak a hitelt nyomják. Hogy a hitel ilyen jó olyan jó. Az albérletre meg fújognak :D .

Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba: Ha a hitelt fizeted, oké a tied lesz az ingatlan - Ha tudod fizetni. Számtalan házastárs néhány éven belül belebukik a hitelbe mert rájönnek, hogy túlvállalták magukat és nem tudják fizetni. Azért havi 300-400 ezres törlesztőket kifizetni elég kemény dolog még akkor is ha ketten megkeresnek 800-900 ezer forintot.

A másik HA a hitel törlesztés melett hó végén nem marad PÉNZED az milyen élet? Számomra elég bizonytalan. Bármire kellhet pénz! Akár egy hűtő, akár a kocsival vagy lakással kapcsolatos kiadás, akár a gyereknek kirándulás vagy bármi. Elég bizonytalan úgy élni hogy nincs egy milla megtakarításod sem.

Én ezt hangsúlyoztam ki, de le vagyok pontozva azért mert azt hangoztatom, hogy MAGADNAK is fizess a megtakarítási számládra. Mert ha MAGADNAK nem fizetsz az életed nagyon kemény lesz mert SENKI más nem fog a TE megtakarítási számládra fizetni, ha TE nem fizetsz.

Tehát van jó adósság és rossz adósság. Van jó albérlet és rossz albérlet is. Bérelni lehet jó megoldás is és nagyon rossz megoldás is. Ez hitel felvételre is igaz, lehet jó döntés hitelt felvenni és egyenes rossz döntés is. Tehát az éremnek két oldala van.

2024. jún. 1. 14:39
 50/52 anonim ***** válasza:

49: Igazad van, illetve van jó hozzáállás a hitelhez, és rossz.

Sokaknak még az van bele verve a fejébe hogy az “óutépe” az rossz, a hitel az maga az ördög műve, pedig egyáltalán nem, csak ésszel kell csinálni.

Nyilván kell valamennyi pénz, amit be kell fektetni, de a lakás nagy részét fizesse csak a bank, a hitelt pedig a bérlők.

Egyszerű példa: 16 éve befektettem 2 milliót, és vettem egy 11 milliós lakást. A havi törlesztőt MINDIG fedezte a bérleti díj, sőt profit is van rajta.

Ma ez a lakás Debrecenben 50 milliót ér, és amit azóta ráköltöttem az kb 2 millió forint. Ezt a törlesztő és bérleti díj különbözetéből származó összeg simán fedezte.

2024. jún. 1. 14:50
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!