Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Beleegyeznétek ebbe?

Beleegyeznétek ebbe?

Figyelt kérdés
Abba hogy úgy éljetek egész életetekben hogy normális fizetés mellett normálisan kitudjátok fizetni az albérletet és úgy is jól tudnátok élni, vagy mindenképpen saját lakás kellene nektek?. Mivel nyugatabbra ez megszokott. Normális fizetés mellett fizetik az albérletet , és nem idegenkednek.

2024. máj. 27. 20:07
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
74%
Nem. Előbb költöznék vissza apámhoz vagy anyámhoz minthogy albérletbe menjek. Hiába van szerződés, mégis csak egy nagyon kiszolgáltatott helyzetben vagy, ha valaki más házában vagy lakásában élsz, aki bármikor azt mondhatja hogy ha lejár a szerződés, költöznöd kell. Tudom, ha szülőkkel él az ember, ők is mondhatják ezt neked, de én abból indulok ki hogy szeretem a szüleimet és ők is szeretnek engem, sose tennének ki. Nekem mindig azt mondták hogy hitelt sose vegyek fel, maximum ha létszükséglet (lakhatás) és sose menjek albérletbe. Ehhez tartom magam és fogom is tartani magam amíg élek. Sosem tartoztam még senkinek, és 18 éves korom óta nem függök senkitől, nem akarok egy vadidegen főbérlő szeszélyeitől függni akármilyen jól keresek vagy akármilyen jófejnek tűnik.
2024. máj. 27. 20:27
 2/52 A kérdező kommentje:
1. Figyelj. Ez a magyar berögződés ezt a németek, és az itteni magyarok is megmondták. Gyakorlatilag itt kint Németországba van hogy a bérlőnek van több joga..
2024. máj. 27. 20:41
 3/52 anonim ***** válasza:
90%
#2 Tudom hogy működnek ott a dolgok. Anyám férje német, vannak kint lakásai amiket kiad. Hiába van több joga a bérlőnek ott mint Magyarországon, ha a főbérlő úgy dönt hogy nem hosszabbít szerződést, akkor nem hosszabbít szerződést, az albérlő meg kereshet másik albérletet. Amíg fiatal az ember vagy egyedülálló addig még talán okés, de ha már valakinek családja van, akkor szerintem nagyon kiszolgáltatott élet az albérlet. Akkor már inkább hitelt kell felvenni és fizetni a törlesztőt, ami amúgy is elmenne a lakbérre.
2024. máj. 27. 20:45
 4/52 anonim ***** válasza:
91%
Németországban élünk. Cégtől bérlünk, határozatlan időre. Csak akkor rakhatnad ki, ha az épületet lebontják. Mivel 10 éves, így az nem most lesz. Kb a felét fizetjük, mint amennyi egy hasonló lakás törlesztője lenne. És bármi tönkremegy ingyen javítják. Úgyhogy nekünk abszolút bejön.
2024. máj. 27. 20:58
 5/52 anonim ***** válasza:
29%

Csak az albérlet!

3 saját lakásunk van, és albérletben lakunk. Soha nem költöznék sajátba.

2024. máj. 27. 21:18
 6/52 A kérdező kommentje:
5 fejsd ki jobban kérlek
2024. máj. 27. 21:51
 7/52 anonim ***** válasza:
75%

#2: Csakhogy mi veled ellentétben nem Németországban élünk az megvan?

Nehogy már valakit köteles legyek beengedni, hogy szétnézhessen időnként, aki akármikor kirakhat, ha olyan kedve van, nem festhetek át egy falat vagy verhetek be egy szöget engedély nélkül. Lópikulát.

2024. máj. 27. 22:22
 8/52 anonim ***** válasza:
100%

Az ugye megvan hogy Nyugat nem egyenlo csak Nemetorszag? Sok masik orszagban is inkabb hitelt vesznek fel.

Ahogy a sajat lakas birtoklasa sem magyar talalmany.

2024. máj. 27. 22:36
 9/52 anonim ***** válasza:
54%
IGEN. A bérlés (eleve: nem albérlet, hanem főbérlet!) egy remek megoldás, hogy rugalmasabban élhess. Ma Magyarországon egy csomó ember azért nem képes normális munkát találni, mert ragaszkodik a saját házához (ami esetleg egy silány szar), és akkor se költözik, ha ott fog éhen pusztulni. Más kérdés, hogy tisztességesen, törvényesen kell a bérleti jogviszonyt létrehozni, erre a bérbeadókat és a bérlőket kötelezni kell (tudni kell egy lakást rendeltetésszerűen használni, tudni kell folyamatosan karbantartani pl. ). Ez egy magasabb civilizációs szint.
2024. máj. 28. 07:59
 10/52 anonim ***** válasza:
90%

Nem. Ha lesz egyáltalan nyugdíjam akkor igen kevés az elöregedő társadalom miatt. Garantáltan nem futja alberletre.

A másik a ház kérdése. Törlesztőt fizetni pont ugyanannyi kint albérletet. Csak ha megvagy a törlesztőkkel, tied a lakás. Tehát ha te nem is de a gyereked pl be tud majd koltozni egy daját tulajdonú lakásba. Nagy értek az ilyen

2024. máj. 28. 09:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!