Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Beleegyeznétek ebbe?

Beleegyeznétek ebbe?

Figyelt kérdés
Abba hogy úgy éljetek egész életetekben hogy normális fizetés mellett normálisan kitudjátok fizetni az albérletet és úgy is jól tudnátok élni, vagy mindenképpen saját lakás kellene nektek?. Mivel nyugatabbra ez megszokott. Normális fizetés mellett fizetik az albérletet , és nem idegenkednek.

2024. máj. 27. 20:07
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
0%

27-es vagyok. 28 az értékpapír kamata folyamatosan változik. Voltak 15%-os csúcsok és 2-3%-os mélypontok is. Ha ezt nézzük instabil. De őszintén mi az ami stabil hozam terén?

A pénzedet visszakapod. Ha nem kapnád vissza kamattal együtt abból hatalmas gondok lennének. Nem csak magánszemélynek van ott pénze, hanem rengeteg cégnek is. Mindenkori kormány garantálja a kifizetéseket. Ha nem tudná az állam kifizetni az egyenlő lenne az államcsőddel. Az államnak érdeke kifizetnie hiszen olcsóbb a lakosságtól/cégektől kölcsön kérni mint az IMF-től. Nem kockáztatják, hogy a bizalmat megtörik az értékpapírok terén.

Ha ennyire a kockázatnál tartunk az ingatlan sem annyira kockázatmentes befektetés mint sokan hiszik. Az előző jól írja bármikor épülhet mellé egy akugyár, szemétégető netán egy újépítésű ház, ami elveszi előled a napfény jelentős részét. A hitel meg elég rizikós és sok áldozattal jár. Tudom tudom sláger duma: "Fix törlesztő részletűt kell felvenni." meg a "Sajátodat fizeted."

Ezért írtam, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy neki mi a jó. Itt nagyon nagyok az ellentétek és nem tud mindenki megegyezni egymással :D . Én elfogadom, hogy sajátot akar mindenki.

Én csak azt közöltem, hogy iszonyat sok áldozattal jár a 20-30 éves törlesztő részlet ráadásul magad befektetési számlájára lehet nem fizetsz egy fillért sem mert nem telik miből.

2024. máj. 30. 15:22
 32/52 anonim ***** válasza:
370 ezer forint plusz rezsiért bérlek lakást, tehát jól is keresek. De mindenképp saját a cél.
2024. máj. 30. 23:26
 33/52 anonim ***** válasza:
100%

#31 Megpróbálod elmagyarázni, hogy miért jobb bérelni, mert hogy a hitel költsége nagyobb.

Amiről elfeledkezel az a hitel eredeti összege. Azt te kifizeted valaki másnak lakbér formájában, aztán nem lesz semmid 20 év után sem. Aki vásárol akár hitelre is, annak ez költség, ellenben az alap összeget saját magának takarítja meg mert lesz cserébe egy ingatlana.

Te nem fizetsz ki havi 30-50 ezret a hitel költségeire hanem befekteted, ez szuper. Na de mi van azzal a másik 200 ezerrel amit te havonta kifizetsz egy ingatlan tulajdonosnak, csak hogy a lakásában lakhass????

Hiába fekteted be azt a 30-50 ezret ha közben meg kidobtál sokszor enynit az ablakon!

2024. máj. 30. 23:34
 34/52 anonim ***** válasza:
0%
33 már eleget írtam. Nem hiszem, hogy meg fogod érteni amit írok.
2024. máj. 31. 07:39
 35/52 anonim ***** válasza:
42%

Azt nem írtad le, hogy miért jobb 60-80 éven keresztül fizetni mint 20-30 évig…

(Nem a 33-as vagyok)

2024. máj. 31. 07:45
 36/52 anonim ***** válasza:
0%
35: a csórók soha nem fogjak megérteni, felesleges tovább magyarázni.
2024. máj. 31. 08:55
 37/52 anonim ***** válasza:
0%
35. De leírtam. Mert magadnak fizetsz. Jobb nyugdíjasként gazdag anyagiháttérrel rendelkezni mint az állami nyugdíjat várni minden nehéz anyagi helyzetben. De azt is leírtam, hogy erre nem lehet 100%-osan igennel vagy nemmel válaszolni. Anyagi helyzettől függ és attól, hogy jelen pillanatban mit találsz TE jónak :D . De annyira megrögzötten mindenki az igazát hajszolja, hogy felesleges erről tovább beszélni.
2024. máj. 31. 11:52
 38/52 anonim ***** válasza:
0%
Attól, hogy valaki 5-10-20 évig bérel nem feltétlenül fog 60-80 éven keresztül bérelni. A bérlés egy átmeneti megoldásra tökéletes... De ezt is kifejtettem, hogy miért :D . Hiszen melette tudsz gyűjteni, spórolni, lesz tőkéd. De ha nem megy át nem tudok mit tenni.
2024. máj. 31. 11:54
 39/52 anonim ***** válasza:
Semmivel se dragabban sot olcsobban jovok ki albiban mint sajat hazban. A sanat ingatlannal rendelkezo ismeroseim fizetnek annyi hitelt mint en albit. Csak en nem fizetek : uj csapert,3 evente festesert, uj nyilaszarokert, biztositasert szigetelesert stb ... ezeket mind a foberlom fizeti. Szoval osszessegeben en tobb penzt tudok sporolni mint a sajat hazas ismeroseim. Elobb tudok hitel nelkul sajat lkaakast venni. Ha akarnek, bar nem tervezem. Nyugijas eveinket egy pici zsrtkerti ingatlanba keszulunk leélni. Vannak megtakaritasi szamlaink, a gyerekunknek is nyitottunk szoval nem kell aggodnunk amiatg se hogy nem orokol utanunk egy hazat amit bar 30 ev alatt kifizettunk de szamara rossz helyen van es még el is kell adnia. 😅
2024. máj. 31. 12:13
 40/52 anonim ***** válasza:
58%
Annak az új csapnak, meg a tisztasági festésnek stb. bőven benne van az ára az albérlet díjban. Másként nem is lenne jó üzlet a tulajdonosnak... mert pozitív profitja van a kiadásból, ami nálad egy feneketlen zsákba kidobott pénzként jelenik meg. Nyugdíjas éveitekre el is inflálódik a pénzetek, nemhogy abból zártkerti ingatlant vegyetek... Megha évtizedekig nem volt dolgod a kertben, majd épp nyugdíjasan, betegen lerobbanva állsz neki kertet művelni, veteményezni stb. Jó ha a többség ellesz majd valami nyugdíjas otthonba vagy elfekvő intézetbe, a mai 30-40 éves korosztály már nem él olyan sokáig mint a mai 70-80 évesek... Amennyi tartósítószert meg szemetet megetetnek velünk, meg a több évtizedes stressz végett ez nem is lesz csoda.
2024. máj. 31. 13:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!