Mit tudnék írni a tulajomnak, hogyan magyarázzam ki magam?
Távkapcsolatban élek a párommal, és ha nálam van (a munkája miatt itt tud lenni heteket is), akkor itt lakik heteket is. Megnéztük, a fogyasztás nem nőtt szignifikánsan, egyikőnk sem zuhanyzik napi többször, nem pazarlunk a vízzel.
A szerződés szerint, ha 3 napnál többet van ott valaki, be kell jelenteni. Ezt én nem tettem, mert akkor kb 30%-kal nőttek volna a díjak. Na meg ugye ide sem költözött teljesen.
Tegnap látott minket a tulaj fia, és jelezte, hogy többször is látott már minket együtt. Jelezte, hogy itt a házban egy főnek adnak ki lakást, így ha a párom itt van hosszabb távon, be kell jelenteni.
A párom fizeti a saját lakhatását is, nem tudja kifizetni azt a költséget, ami pluszban ráesne.Plusz nem tartanam jogosnak, hogy emiatt szerződést kelljen módosítani. Ha meg kellene, találnék egy sokkal jobb helyet ennyiért. Mit javasoltok?

Bérlő vagyok, voltak kulturált vitáim a bérbeadóval, de ez a kérdés egyszerűen abszurd.
Kérdező, magad is tudod, hogy szerződést szegsz, és ahhoz kérsz itt megerősítést, hogy kamuzhass a "pénzéhes" tulajdonosnak? Legyen gerinced: tartsd be, amit aláírtál, vagy ha nem tetszik, költözz el!
A bérbeadónak törvényes joga tudni, hogy ki lakik a bérleményben. Kizárólag akkor nem kell engedély, ha a bérlő kiskorú gyermeke költözik oda, egyéb esetben igenis szükséges a bejelentés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!