Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tudnék írni a tulajomnak,...

Mit tudnék írni a tulajomnak, hogyan magyarázzam ki magam?

Figyelt kérdés

Távkapcsolatban élek a párommal, és ha nálam van (a munkája miatt itt tud lenni heteket is), akkor itt lakik heteket is. Megnéztük, a fogyasztás nem nőtt szignifikánsan, egyikőnk sem zuhanyzik napi többször, nem pazarlunk a vízzel.

A szerződés szerint, ha 3 napnál többet van ott valaki, be kell jelenteni. Ezt én nem tettem, mert akkor kb 30%-kal nőttek volna a díjak. Na meg ugye ide sem költözött teljesen.

Tegnap látott minket a tulaj fia, és jelezte, hogy többször is látott már minket együtt. Jelezte, hogy itt a házban egy főnek adnak ki lakást, így ha a párom itt van hosszabb távon, be kell jelenteni.

A párom fizeti a saját lakhatását is, nem tudja kifizetni azt a költséget, ami pluszban ráesne.Plusz nem tartanam jogosnak, hogy emiatt szerződést kelljen módosítani. Ha meg kellene, találnék egy sokkal jobb helyet ennyiért. Mit javasoltok?

2023. nov. 2. 09:53
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
65%
Semmit. Nincs ott 3 napnál többet, tehát nincs itt semmi látnivaló. Ha rákérdeznek, ennyi a válasz.
2023. nov. 2. 10:03
 2/25 anonim ***** válasza:
80%
Betartani a szabályt a szerződést vagy nem aláírni és tovább menni , tisztában vagy a feltételekkel . Felesleges ezt a kérdést kiirni .
2023. nov. 2. 10:06
 3/25 Bogica0616 ***** válasza:
100%
Egy plusz fő az minden féle képen plusz fő, ha a szerződés erről szól amit aláírtál akkor azt kell betartanod. Gondolom fordítva is azt várnád el. Ha az ár már nem jó akkor ne legyen ott heteket, vagy költözz el.
2023. nov. 2. 10:14
 4/25 A kérdező kommentje:
1) én is így gondolom. Konkrétan nincs semmi fogyasztásbeli szignifikáns növekedés, plusz ugye be sem költözött. Az hogy meg mi történik a 4 fal között, véleményem szerint semmi köze. Van ugye kamera a házban. De ha erre hivatkoznak majd, hogy ott latnak minket, akkor eléggé megüthetik a bokájukat szerintem
2023. nov. 2. 10:14
 5/25 anonim ***** válasza:
82%
Nem csak a fogyasztás, hanem föleg a lelakás miatt számít.
2023. nov. 2. 10:20
 6/25 anonim ***** válasza:
86%

Te ne fenyegetőzz, mert kidob a tulaj mint macskát szarni.

Aláírtad, hogy 3 napnál többet van ott valaki akkor többet fizetsz? Aláírtad. Innentől kezdve te szerződésszegő vagy.

Z már más dolog, hogy mit kamuzol meg szerinted mi a jogos, nem jogos.

2023. nov. 2. 10:20
 7/25 anonim ***** válasza:
88%
Mellesleg a házban lévö kamerát a tulaj minden különösebb gond nélkül ellenörizheti és felhasználhatja ellened.
2023. nov. 2. 10:58
 8/25 Bogica0616 ***** válasza:
92%
Nem igen értem az ilyen kérdéseket. Ha már magyarázkodni kell akkor te is tudod, hogy tilos dolgot tettél. Nincs mit magyarázni elmondod, hogy ott lakik néha heteket, de nem fogyaszt többet a haztartasod. A tulaj meg majd elmondja mi a véleménye, ha tetszik maradsz, ha nem elmész.
2023. nov. 2. 11:04
 9/25 anonim válasza:
10%

Te vagy a bérlő, mi köze a tulajnak, hogy ki van ott. Ez nem kollégium.

Fix rezsit fizetsz, vagy mi ez a diktatúra????

2023. nov. 2. 11:20
 10/25 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom. Plusz abszolút nem érzem azt, hogy lelaknánk. Max többet főzünk, de ennyi.
2023. nov. 2. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!