Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit tudnék írni a tulajomnak,...

Mit tudnék írni a tulajomnak, hogyan magyarázzam ki magam?

Figyelt kérdés

Távkapcsolatban élek a párommal, és ha nálam van (a munkája miatt itt tud lenni heteket is), akkor itt lakik heteket is. Megnéztük, a fogyasztás nem nőtt szignifikánsan, egyikőnk sem zuhanyzik napi többször, nem pazarlunk a vízzel.

A szerződés szerint, ha 3 napnál többet van ott valaki, be kell jelenteni. Ezt én nem tettem, mert akkor kb 30%-kal nőttek volna a díjak. Na meg ugye ide sem költözött teljesen.

Tegnap látott minket a tulaj fia, és jelezte, hogy többször is látott már minket együtt. Jelezte, hogy itt a házban egy főnek adnak ki lakást, így ha a párom itt van hosszabb távon, be kell jelenteni.

A párom fizeti a saját lakhatását is, nem tudja kifizetni azt a költséget, ami pluszban ráesne.Plusz nem tartanam jogosnak, hogy emiatt szerződést kelljen módosítani. Ha meg kellene, találnék egy sokkal jobb helyet ennyiért. Mit javasoltok?

2023. nov. 2. 09:53
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
9%
Szerintem nézz másik albit, mert amit a tulaj csinál az korlátozás és nincs joga hozzá. Aki ennyire félti a lakását, azoknál nem tudom megérteni, hogy miért adják ki, ráadásul a legtöbbször a ruppotlan tulajok csinálják ezt akik egy lelakott szart adnak ki, jó drágán és úgy féltik a putrit, mintha a Gresham palota lenne. Költözz el, a tulaj meg sz.pja le magát.
2023. nov. 2. 11:27
 12/25 Bogica0616 ***** válasza:
93%
Nem nagyon értem a valaszadokat sem. Van egy szerződés és egy fix díj gondolom ami 1 főre kalkulál, nem 2 főre. Nincs joga a bérlőnek megszegni a szerződést, de joga van elköltözni, ha már nem felel meg neki.
2023. nov. 2. 11:40
 13/25 A kérdező kommentje:
Egyébként joga van megfigyelni kamerával, hogy kit viszek fel és kit nem?
2023. nov. 2. 12:02
 14/25 anonim ***** válasza:
91%
Hol van a kamera?
2023. nov. 2. 12:04
 15/25 anonim ***** válasza:
85%
Menj ki osztrákokhoz németbe a lakóbizalmi és a tulaj bármikor benézhet a bérleménybe , amennyiben állat is be van jelentve a önkormányzat állatvedelem is megjelenhet zsaru kisérettel. Ott dumálhatsz barmit megszegted kitesznek , bírság , jön helyetted más , mit érzekelsz utólag senki le se fossa a trógereket .
2023. nov. 2. 12:05
 16/25 A kérdező kommentje:
Ez most komoly? Otthon tudtommal nem léphet be a tulaj a bérleménybe előzetes megegyezés nélkülm
2023. nov. 2. 12:19
 17/25 A kérdező kommentje:
A kamera a lenti kapunál van.
2023. nov. 2. 12:19
 18/25 Bogica0616 ***** válasza:
87%
Akkor meg mit rinyálsz a kamera miatt? Nem a lakásodban van, nem téged kukkol miközben öltözöl. De már írtam, elfogadtál egy szerződést, láttad a lakás állapotát és láthatad a kamerát is. Ha a tulajnak nem teszik a szerződés szegésed kirakhat, ha neked nem tetszik a feltételek elköltözhetsz. Ennyi az egész, minden más csak felesleges körítés.
2023. nov. 2. 12:29
 19/25 anonim ***** válasza:
11%
Jajj ez annyira gáz már... A tulaj pénzéhes nyomorék. Nem mindegy hogy hányan laknak a lakásban ha a rezsi ki van fizetve? De. Vagyis csak a lóvéért tartja az ilyen a markát.
2023. nov. 2. 14:24
 20/25 anonim ***** válasza:
84%
19. Egyáltalán nem mindegy. Majd ha lakáskiadóként megjárod mert az egy főre kiadott lakásodba beköltözik egy egész família, akkor lehet, hogy máshogy fogsz gondolkodni.
2023. nov. 2. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!