Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Albérleteknél mindig lenyúlják...

Albérleteknél mindig lenyúlják a kauciót vagy vannak normálisak is, akik a tisztességesen lakott albérlet után visszaadnak belőle?

Figyelt kérdés
2023. júl. 29. 18:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
44%

Amikor KP-ban adtam régebben a kauciot (most már legtöbb helyen utalással lehet), akkor mindig megjegyeztem, hogy 10 ezres vagy 20 ezres címletben adtam.

Szinte mindig mikor visszaadták a kauciot, akkor full más címletekben adták. Ergo ebből kiindulva, időközben elköltötték, másra fordították. Pedig annak az volna a lényege, hogy a kis borítékban amiben átadom beteszi mondjuk otthon a párna alá és csak akkor nyúl hozzá, amikor szükséges.

Csak a legtöbb tulaj mikor odaadják neki a kauciot, vesz belőle új telefont stb akármi, ezért olyan házsártos mikor idő előtti kiköltözés miatt vissza kell mondjuk adni. Mert azt a pénzt ő már rég elkúrta valamire..

2023. júl. 30. 19:39
 12/19 anonim ***** válasza:
82%

#11 Nem várható el, hogy ugyanazokat a címleteket adja vissza a tulajdonos.

"Pedig annak az volna a lényege, hogy a kis borítékban amiben átadom beteszi mondjuk otthon a párna alá és csak akkor nyúl hozzá, amikor szükséges." Ez félreértés. Egyáltalán nincs jelentősége, hogy mi történik azokkal a konkrét bankjegyekkel. A bérbeadó akár számlapénzben, átutalással is visszafizetheti a kauciót. A lényeg, hogy az elszámolás rendben legyen.

2023. júl. 31. 11:29
 13/19 anonim ***** válasza:
21%

Nem jött át a lényeg.

Normál esetben ahhoz a pénzhez akkor kell nyúlnia ami a kauciot magában foglalja.

Ne abból menjen el a hétvégi nagybevásárlást rendezni.

a kr va anyját az ilyen szemétláda tulajdonosoknak

2023. júl. 31. 11:40
 14/19 anonim ***** válasza:
79%

#13 Értem. Szóval ha átutalod neki a pénzt és az benne van a számláján a többi pénz között akkor az a tulaj jó ember, mert ugyan használja, de nem azt a bankjegyet.

Ha meg odaadod neki készpénzben akkor meg a qrva anyját, mert nem őrizgette borítékban, hanem mondjuk betette a számlájára vagy nem vett onnan ki pénzt amikor készpénzre volt szüksége, és nem számít hogy a végén, 1-2-3 év után visszaadja a kauciót.

Nagyon szánalmas ám ha valaki ennyire hülye hogy ilyeneket gondol és még mutogatja is!

2023. júl. 31. 11:50
 15/19 anonim ***** válasza:
82%
#13 A bérbeadó a készpénzben kapott összeget akár a legközelebbi ATM-nél befizetheti a bankszámlájára, ami ellen egy szavad se lehet. Az a pénz átmenetileg kikerül a rendelkezésed alól, nincs beleszólásod, hogy ezalatt mi történik vele. Kizárólag az számít, hogy amikor eljön az elszámolás ideje, megkapd a neked visszajáró összeget.
2023. júl. 31. 11:50
 16/19 anonim ***** válasza:
24%

15-ös, nincs logika abban amit írsz.

Akkor engedné rendezni átutalással.

Miért ragaszkodik valaki a KP-hoz, ha utána az egészet befizeti magának? Max a tranzakció eltitkolása miatt, az meg azt jelenti, hogy a NAV-ot próbálja megkerülni, tehát illegális az egész.

2023. júl. 31. 14:28
 17/19 anonim ***** válasza:
88%

Mint bérlő kérdem, neked hol fáj ha a tulaj nem adozik?

Az az ő problémája ha lebukik, és az neked nem oszt nem szoroz a lakhatásban.

2023. júl. 31. 16:28
 18/19 anonim ***** válasza:
79%
Adózáshoz annyit, hogy a legtöbb tulaj bele szokott menni az, csak megmondjak, hogy akkor annyival drágább az albérlet amit meg nyilván a leendő lakó nem akar majd kifizetni.
2023. aug. 2. 14:16
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
4 helyen laktam a saját elől. Mindenhol vagy visszakaptam vagy lelaktam.
2023. aug. 2. 16:09
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!