Albérleteknél mindig lenyúlják a kauciót vagy vannak normálisak is, akik a tisztességesen lakott albérlet után visszaadnak belőle?
Amikor KP-ban adtam régebben a kauciot (most már legtöbb helyen utalással lehet), akkor mindig megjegyeztem, hogy 10 ezres vagy 20 ezres címletben adtam.
Szinte mindig mikor visszaadták a kauciot, akkor full más címletekben adták. Ergo ebből kiindulva, időközben elköltötték, másra fordították. Pedig annak az volna a lényege, hogy a kis borítékban amiben átadom beteszi mondjuk otthon a párna alá és csak akkor nyúl hozzá, amikor szükséges.
Csak a legtöbb tulaj mikor odaadják neki a kauciot, vesz belőle új telefont stb akármi, ezért olyan házsártos mikor idő előtti kiköltözés miatt vissza kell mondjuk adni. Mert azt a pénzt ő már rég elkúrta valamire..
#11 Nem várható el, hogy ugyanazokat a címleteket adja vissza a tulajdonos.
"Pedig annak az volna a lényege, hogy a kis borítékban amiben átadom beteszi mondjuk otthon a párna alá és csak akkor nyúl hozzá, amikor szükséges." Ez félreértés. Egyáltalán nincs jelentősége, hogy mi történik azokkal a konkrét bankjegyekkel. A bérbeadó akár számlapénzben, átutalással is visszafizetheti a kauciót. A lényeg, hogy az elszámolás rendben legyen.
Nem jött át a lényeg.
Normál esetben ahhoz a pénzhez akkor kell nyúlnia ami a kauciot magában foglalja.
Ne abból menjen el a hétvégi nagybevásárlást rendezni.
a kr va anyját az ilyen szemétláda tulajdonosoknak
#13 Értem. Szóval ha átutalod neki a pénzt és az benne van a számláján a többi pénz között akkor az a tulaj jó ember, mert ugyan használja, de nem azt a bankjegyet.
Ha meg odaadod neki készpénzben akkor meg a qrva anyját, mert nem őrizgette borítékban, hanem mondjuk betette a számlájára vagy nem vett onnan ki pénzt amikor készpénzre volt szüksége, és nem számít hogy a végén, 1-2-3 év után visszaadja a kauciót.
Nagyon szánalmas ám ha valaki ennyire hülye hogy ilyeneket gondol és még mutogatja is!
15-ös, nincs logika abban amit írsz.
Akkor engedné rendezni átutalással.
Miért ragaszkodik valaki a KP-hoz, ha utána az egészet befizeti magának? Max a tranzakció eltitkolása miatt, az meg azt jelenti, hogy a NAV-ot próbálja megkerülni, tehát illegális az egész.
Mint bérlő kérdem, neked hol fáj ha a tulaj nem adozik?
Az az ő problémája ha lebukik, és az neked nem oszt nem szoroz a lakhatásban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!