Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Főbérlők többsége mennyire...

Főbérlők többsége mennyire problémázik azon ha szeretnék oda bejelentkezni ideiglenes lakcímen?

Figyelt kérdés

Idáig több olyan főbérlő is csak úgy adta volna ki a lakását hogy oda nem jeletkezek be.

Viszont az állandó lakcímem 200km-el odébb van,így például háziorvoshoz és körzeti fogorvoshoz is 200km-el odébb kéne mennem.

Főbérlők többsége problémázik azon ha ideiglenes lakcímre oda akarok bejelentkezni?

2023. ápr. 24. 10:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
53%

Az idős és jóhiszemű szüleimnek 8 (azaz nyolc) évükbe került, amíg végre törvényesen és több tucat tárgyalás után sikerült kirakniuk az állandóra bejelentett, majd egy idő után már nem fizető, az összes számlát hátrahagyó és a lakást a végtelenségig leamortizáló házaspárt.

(Akik egyébként a mentőknél dolgoztak és az elején ezért megbízhatónak tűntek.)

Azóta nincsen az a pénz amiért bárkinek is kiadnák.

Most is ott áll a lakás üresen, mert nincsenek 10millióik a teljes felújításra.

2023. ápr. 24. 11:54
 12/23 anonim ***** válasza:
25%

10

" nagyon sok idő " Sok idő míg az ember besétál a Kormányablakhoz...

2023. ápr. 24. 11:59
 13/23 anonim ***** válasza:
33%

Itt mindenki annyira okos...

...a fotelből persze.

Amúgy az jelentse be az albérlőjét állandóra, aki maga is van vagy 120 kilós és van még néhány hasonló súlyban lévő megbízható barátja is.

2023. ápr. 24. 12:05
 14/23 anonim ***** válasza:
19%
12-es, nekem 2 évembe telt. Szerinted ez nem sok idő? 10-es voltam.
2023. ápr. 24. 13:09
 15/23 anonim ***** válasza:
67%

Miert kéne allandora bejelenteni? Nem fognak orokke ott lakni. Ez az en ingatlanom. Kijelenteni pedig annyi, hogy bemegy a kormanyhivatalba, lehet most mar be se kell menni es kenyszer kijelented.

En sose irattam rajuk a kozuzemet mert akkor nem tudom hogy fizetik-e. En kifizetem ok meg nekem fizetnek es kesz. Az eves leolvasasu dolgoknal szokott tobblet fizetes lenni ha mar kikoltoztek, de sose volt tul nagy osszeg. Ez szerintem akkor is problema ha o fizet es elmegy kozben.

2023. ápr. 24. 13:20
 16/23 anonim ***** válasza:
76%

A.) Van egy 1992-es vagy 1993-as rendelet, amire hivatkozva a tulajdonos letilthatja a kormányhivatalban az ÁLLANDÓ lakcím bejelentést lakásába.

Ez egy egyszeri ügyintézés.

B.) Van már szolgáltató, aki biztosít havidíj ellenében állandó lakcímet. (Ott lakni nem lehet!) Havi pár ezer forintért...

C.) IDEIGLENES lakcímért a bérlő 3 napon belül köteles bejelentkezni.

A hatályos rendelet:

[link]

2023. ápr. 24. 15:09
 17/23 anonim ***** válasza:
12%
Azok a fránya jogszabályok:) Aminek annyira van értelme, amennyire be lehet hajtani őket. Ebben az esetben semmennyire.
2023. ápr. 24. 16:06
 18/23 anonim ***** válasza:
19%

"van értelme, amennyire be lehet hajtani őket"

Jelezték hivatalból, mikor bérlő próbálkozott ÁLLANDÓRA bejelentkezni...

Biztosan tudom mondani hogy VAN értelme.

2023. ápr. 24. 17:41
 19/23 anonim ***** válasza:
19%
Ertelmi kepessegek
2023. ápr. 24. 18:08
 20/23 anonim ***** válasza:
35%

"Amúgy az jelentse be az albérlőjét állandóra"

Ideiglenes tartózkodási helyről volt szó, csaxólok.

2023. ápr. 24. 21:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!