Érdemes bejelentkezni albérletbe (ideiglenes lakcím)?
En peldaul kapok tamogatast igy muszaj.
Te donts a sajat helyzetedben hogy erdemes-e, mar ha a tulaj engedi.
Akkor nézzük a törvényeket, amikkel gyakorin még így is vitatkozni szoktak, pedig ezek fekete-fehérek:
A lakcímbejelentésre vonatkozó szabályokat a polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. tv. valamint a végrehajtásáról rendelkező 146/1993. (X.26.) Korm. rendelet tartalmazza.
1./ A lakcímet bejelentés esetei
- A polgár köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét a Járási Hivatalban nyilvántartásba vétel céljából bejelenteni (lakcímbejelentés).
- A 3 hónapot meghaladó külföldi tartózkodás és külföldről való hazatérés szintén bejelentési kötelezettséget von maga után.
- A lakcímbejelentés ténye önmagában a lakás használatához fűződő, valamint egyéb vagyoni jogot nem keletkeztet és szüntet meg.
Aztán az másik kérdés, hogy a gyakorlat mit mutat, mert sok albérletben nem járul hozzá a bérbeadó a bejelentéshez :) ikszdélol
Az az igazság, hogy mindkettőtöknek igaza van, mert ezt önkormányzat határozza meg. Nálunk elég az ideiglenes lakcím is, de kollégáméknál csak az állandó.
Nekem pl azért jó, mert az állandómat nem tudom megszüntetni, hiába nem lakom ott, és mivel csóró vagyok, 70km-re tudtam a olyan albit kivenni, amit meg is tudok fizetni, így a munkáltatóm a 70km-es buszjegy árának nagy részét (86%) fizeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!