Hogyan lehet bejelentkezni bérlőként ideiglenes lakcímre?
Nincs így. Az okmányirodákban elég szabadosan értelmezik a jogszabályokat, és hivatal/ügyintéző függő, hogy épp mibe kötnek bele. Sajnos velem is volt már ilyen, bizonyos helyeken meg le se szarják. A jogszabály vagylagos feltételt határoz meg, tehát a tulajdonos is elegendő, akkor is, ha van haszonélvező.
(Az más kérdés, hogy ha te a bérleti szerződést a tulajdonossal kötötted, akkor az érvénytelen, hiszen neki nincs joga a lakás használatát átengedni neked. De a lakcímbejelentéskor nem a lakás használati jogának vizsgálatát vizsgálják, csak azt, hogy ne jelentkezzen be bárki bárhova.)
Szóbeli megállapodás is érvényes a haszonélvező és a tulajdonos között, hogy a bérbeadó az lehet a tulajdonos, én úgy tudom.
Ez az adózási, könyvelési része.
Most akkor szerintem ezt írják le maguknak a tulajék, és adják oda a papírt az okmányirodában. De ezzel az erővel alá is írhatja a lakcímbejelentőt a haszonélvező - már ha elérhető és nem a Kanári-szigeteken lakik. De szerintem neten küldve is elfogadják.
Főleg ha közeli rokona a bérbeadónak. Kiadásnál nem szoktak ezen rugózni a hatóságok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!