Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Ennyiből meg lehet élni?

Ennyiből meg lehet élni?

Figyelt kérdés
Ha keresel 300ezret ebből lejön az albérlet ami mindennél együtt 160e és marad 140e.És csak az anya és egy kis gyerek van.Nincsenek nagyobb kiadások csak arra költünk amire szükséges és vészhelyzet esetére van félre rakva egy nagyobb összeg.
2023. ápr. 17. 13:33
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
10es kezdjük azzal hogy az anyaotthon átmeneti,max 1évig lehetek ott de ha kikerülök akkor mivel vagyok bejjebb? Semmivel.ugyan ott tartok ahol azelőtt.meg az anyaotthon nem egy olyan huh de jó dolog.de max akkor dolgozok többet.
2023. ápr. 17. 19:29
 12/15 anonim ***** válasza:
42%

Nem. Általában 12 hónap, ami 6 hónappal meghosszabbítható.

"Ha kikerülök akkor mivel vagyok bejjebb"

Keresel 300 ezret, ebből lakhatásra elmegy 160 ezer.

Ha már felvetted a kapcsolatot a szociális intézményekkel - mit mondtak?! 1 gyerek + jövedelem alapján fizetnél 60-70 ezret?

- Az 1 év után 1 millióval lenne több a félretett pénzecskéd.

"van félre rakva egy nagyobb összeg"

Kinek mi a nagyobb összeg? 2 millió? 5 millió? 10 millió?

Munkatársam szülőfaluja környékén keresett tavaly házat a fiának + 3 unokának. És nem vettek, mert nem tudták összeszedni az árát kölcsönökkel sem. Ezzel szemben vagyok én úgy, hogy 60 percen belül letudnám tenni azt az összeget. Minden járulékos vonzatával...

Egyébként léteznek további lehetőségek is. Azok számára, akik kikerültek az Átmeneti otthonból.

De ezt a lakóhelyed környékén kell tudakolnod - Neked.

"majd dolgozok többet"

Hol és mikor? Nekem az óvoda 1. évéből tudod mi maradt meg?

Anyám 5 órakor felkeltett, öltöztet és etet. Majd elráncigál 1 km-t. Mert 6 órakor kezdődött a műszak. És a fal mellé tolt tornapad alatt bólintottam még egy jó órát. Míg a többiek is be nem értek.

Illetve amikor a dajka és az óvónő beszélgetett:

Ennek már megint nem jött meg az anyja! Hát ha 5 óráig nem ér ide, majd hazaviszem magamhoz...

2023. ápr. 17. 20:19
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

12# Nem tudhatod a kérdező milyen helyzetben van, így azért lehetnél egy picit tapintatosabb.

Egy anyaotthonba nem sétálhat be boldog-boldogtalan, hogy jöttem lakni. Ha a kérdezőnek munkahelye, stabil bevétele van és nem menekül senki elől (bántalmazó kapcsolat pl.), akkor fel sem vennék.

A kérdésre a válasz, hogy nagyon szűkösen, de persze meg lehet élni ennyiből. Sajnálom, hogy így alakult az életetek és kívánom, hogy mielőbb stabil lábakra tudj állni az ingoványos talaj helyett.

2023. ápr. 18. 09:50
 14/15 anonim ***** válasza:
55%

Méltatlan dolog, hogy egy egyedülálló szülőnek így kell tengődnie. Valószínűleg szűkösen meg lehet élni ennyiből, bár a háromszázezer ma kb. olyan fizetésnek számít, mint két évvel ezelőtt a 240 ezer. Az albérleted úgy 120 plusz rezsi lehet, ez ma nem számít drágának.

Kisgyerekes anyaként még fiatal lehetsz. Próbálj ismerkedni.

2023. ápr. 18. 13:12
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha keresel 300ezret, abban bennevan az adókedvezmény a gyerek után, vagy még rájön?

Erre jön a családi pótlék?

A gyerektartással mi van?

2023. ápr. 18. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!