Szerintetek ennyiből ilyen feltételekkel meg tudunk élni?
Most végeztem a főiskolán, augusztus közepétől dolgozom is. A próbaidős fizetésem 120 körül lesz nettó plusz utazási támogatás. (Sajnos kezdő ped. bér) A barátom is most diplomázott de úgy döntött megcsinálja a biomérnök mesterképzést, mert így később jobb lehetőségeink lesznek. ( Külföldre tervezünk hosszútávon) viszont ez egy elég nehéz képzés, mellette minimális diákmunkával úgy számolta kb. 30-40et tudna beleadni a közös kasszába, plusz amíg tanul a szülei is támogatják egy kevéssel. Most szeptembertől költöznénk össze ( a szüleinek van egy üres lakása) és a szülők azt mondták nem kérnek albérleti díjat, hiszen amíg a fiuk tanul úgy is én vállalom a nagyobb részt anyagilag, szerintem ez rendes tőlük. Tehát ha nincs albérleti díj, a rezsit+megélhetést ebből a 140-150ből ki lehet hozni?
(Budapesten) Nem akarom hogy esetleg a kapcsolatunkra menjen a pénztelenség, ugyanakkor nekem viszont muszáj költöznöm, mert egyrészt nem szeretnék már a szüleim nyakán élni, másrészt a munkahelyemtől is nagyon messze laknak.
Köszönöm a válaszokat!
Kaja két főre szűkösen is 60.000 ft, kicsit is változatosan, egészségesen inkább a 70-80-at súrolja.
+40-50 rezsi, hááát.
Maradna havi max. 40.000 ft, de néha ha többet költötök, lehet ki sem jönnétek a pénzből. Olyanokra, mint szórakozás, ruházkodás biztosan nem telne.
Szerintem is muszáj lenne egyéb bevétel után nézni, pl.korrepetálást vagy különórákat adhatnátok mindketten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!