Ennyiből meg lehet élni egyedül?
Vidéki nagyvárosban vennék ki albérletet, max 60.000 Ft-ig (+rezsi, közös ktsg. stb).
Átlagosan 180.000 a bevételem.
Extra kiadások:
- egy autót tartok fent, amire havi 25 ezret számolok, ebben nem csak a benzin, hanem biztosítás, súlyadó, javítások stb is benne van lebontva.
- havi 20.000 lakáskassza
Ki lehetne jönni ennyiből szerintetek?
Gyakorlatilag 40-50 marad neked a a kajára, tisztálkodószerekre, ruházkodásra, szórakozásra.
Innentől kezdve neked kell tudni, mert te ismered magadat, hogy ki tudsz e jönni!
Én talán szűken kijönnék, de én nem veszek ruhát és nem járok szórakozni, viszont magamnak főzök. De hogy idegileg felemésztene ez az örökös kötéltánc, egyik hónapról a másikra, az biztos!
Kevés infó. Vannak igen magas közös költségek, a rezsi sem egyértelmű s nem tudhatom, neked mennyibe kerül megélni.
Sokaknak kevesebb van 2-3 főre (levontam a levonandókat, amiket írtál, persze) és valahogy elvannak, de hogy az életnek nevezik-e, az egészen más lapra tartozik.
Ha nincsenek extra kiadásaid (magánorvos, sok utazás, drága bulik haverokkal, drága fenntartású házikedvenc, drága hobbi, mit tudom én), akkor valószínűleg meg tudsz lenni ennyiből, igen.
Maximum 90 ezret szánok az albérletre, ha nem találok ez alatt, akkor inkább csak egy szobát veszek ki.
Nem járok szórakozni, nem szoktam feleslegesen költekezni, szerintem a kajámat simán kihozom max 30 ezerből.
A rezsibe (kifizetni valóba) kalkuláld bele a telefonodat, a netedet is. Kellene legalább havi 20-at félretenni, hogy legyen tartalékod, ha jön egy betegség és nem jön be ennyi jövedelem. Nem kell a legrosszabbra gondolni, elég egy influenza, akkor már kellenek gyógyszerek (baromi drágák), kibicsaklik a bokád és táppénz lesz csak.
Leválik a cipőd talpa, elromlik egy cipzár, a bérelt lakásban a te hibádból meg kell javíttatni, vagy újat kell venni valamiből, ezt soha nem lehet tudni.
Ezeket csak azért írom, hogy gondold át az egészet alaposan mielőtt belevágsz, mert ennyire kicentizve, tartalék nélkül nagyon rizikós belevágni, de nem akarlak lebeszélni. Csak nagyon gondold át!
Te nem tudsz számolni?
lakbér: 60
rezsi: ~30
autó: 25
lakáskassza: 20
ÖSSZESEN: ~135
Marad evésre és minden másra 45 ezred, ami kb. arra elég, hogy ne halj éhen, többre nem.
Szerintem ezzel a jövedelemmel csak szobában gondolkodj, max 30-ig, +20 rezsivel. A 90-es bérelt lakást nem engedheted meg magadnak 180-ból, ha még 45 kötelező kifizetésed van.
(autó és lakáskassza)
*Vidéki nagyvárosban vennék ki albérletet, max 60.000 Ft-ig
Hol? Mert szerintem ennyiért sehol. Ráadásul rezsivel együtt..Utópia.
Pesten 4 hónapig béreltem egyedül lakást. Albérlet plusz rezsi 120.000 volt, fizum 160.000. Ès volt (van) egy nagytestű kutyám. Megéltem.
21/L voltam akkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!