Szerintetek ennyiből meg tudnék élni a lányommal egyedül?
Tönkrement a kapcsoltunk a párommal. El akarok költözni a gyerekkel. Albérletbe mennék. 2 éves a lányom, bölcsibe jár,én dolgozom.
Havi bevételem nettó 160 ezer ft. Apuka nem akar gyt-t fizetni. Amugy az ő keresete nettó 300 ezer ft.
Szerintetek eltudnám magunkat tartani?
Ok, de melyik városban?
Mert albérlet van 30e-től 500e-ig, szóval kicsit pontosabb információ kellene.
Mi éltünk kevesebből is, szintén albérletből. Nem azt mondom, hogy nagy lábon, de megéltünk ketten a gyerekkel. Sajnos én tényleg nem kaptam gyerektartást, apuka lelépett valahova külföldre, senki sem tudja, hogy hol van. De ha nálatok nem ez a helyzet, akkor igenis ne hagyd annyiban a gyerektartást, olyan nincs, hogy nem akar, ez nem kedv kérdése. De amúgy szerintem ennyiből meg fogtok tudni élni, még ha luxus dolgokra nem is futja, azért amire kell, arra fog jutni, beosztás kérdése. Persze nem mindegy, hogy hol béreltek lakást, elég nagy eltérések vannak attól függően, hogy melyik településről beszélünk. Budapest nyilván az egyik legdrágább ilyen téren. Mi megyeszékhelyen, egyetemi városban havi 30-40 ezer között fizettünk mindig is (rezsi nélkül persze) másfél-két szobás lakásért. De pl. a fél órányira lakó szomszéd kisvárosban havi 15 ezerért is lehet ugyanekkora lakást bérelni, 40 ezerért meg olyan csillivilli felújított lakást, hogy ihaj. Igaz, ennek az is az oka, hogy a fene se akar ott lakni :)
Szóval attól is sok minden függ, hogy nálatok mennyi lesz a lakbér, de ha nem őrülten sok, akkor nem lesz gond.
Igen,attol fél, hogy magamra költöm...
Ezért azt mondja, hogy külföldre megy és egy fillért se látok.
Nagyvárosba lakunk, Debrecen. Nem épp olcsó az albérlet. Olyan 60-70 rezsivel minimum.
nagyon fontos, hogy találj olyan albit, amit mondjuk ismerősöd nem használ, és kiadja csak rezsiért
vagy valami öregeknek régi kiadó lakása, ők is keveset szoktak kérni
és akkor családi segítsággel 80-ból i lehet jönni
családi(rokoni)segítség nélkül 100-120
160-ból simán ki lehet jönni.
Én is albérletben élek a lányommal, gyerektartást nem kapok, a havi bevételem 120 ezer ft.
Szűkösen, szegényesen, de meg lehet élni.
Persze luxusra nem költök, szórakozni, utazni nem járunk, ruhát turiból veszem, ételeket akciósan, vagy saját márkás, olcsót.
Neked az enyémtől havi 40 ezerrel több van, ne aggódj, bőven meg fogtok tudni élni.
A gyerektartásért pedig perelj, hátha neked sikerül megkapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!