Mit csináljak a lányommal? Sehol sem lehet egyedül hagyni!
8 hónapos csöppcsajom van, 6 hós kora óta ül, áll. 72 cm és 7 kg - vékony baba, de nagyon erős! Az még csak hagyján, hogy egy öltöztetés-pelenkázás 45 percbe telik, mert folyton forog, nincs nyugton egy pillanatra sem, de kb. három hete elkezdte felhúzni magát a járókában, kiságyban is, a következő módon:
- Megkapaszkodik a járóka/kiságy tetejében, a kis lábait pedig a rácsokhoz nyomja, és addig küszködik, míg fel nem tudja magát húzni annyira, hogy a gyomorszája környékével felfeküdjön a járóka/kiságy tetejére, onnan gyakorlatilag félig kihajolva. Simán át is tudja magát billenteni, két napja éppen időben kapott utána a párom, már zúgott a padlólap felé - persze fejjel...
És folyamatosan ezt csinálja!
Azóta sehol nem merem otthagyni egyetlen percre sem, így viszont rohan az egész lakás. Egész nap vele vagyok, és konyhába nem merek kimenni, mert félek, hogy éppen akkor esik ki, azalatt a három perc alatt, míg elkészítek egy szendvicset. A párom este fél kilenckor ér haza a munkából, reggel hajnali 4-kor kel. Kicsit luxus, hogy akkor kezdjem el megfőzni a vacsorát, amikor hazaér...
Aki volt ilyen helyzetben: mit tett? Mégsem deszkázhatom le a járóka tetejét, amikor benne van a lányom!
/Kérlek, azt ne ajánljátok, hogy rakjam a földre. Édesanyámék házában lakunk (ők Pesten), és van egy csivava kutya a lakásban - nappalra kiengedjük az udvarra, de akárhogy, akármivel takarítok, mindig marad utána szőr - pedig naponta felmosok és porszívózok.
A járókában van, ott kúszik-mászik, járkál. (keménylapos járóka, olyan, mintha a földön lenne.)
A kutyát nem tudom éjszakára kitenni. Egyrészt, mert már 10 éves, öreg, megszokta, hogy este bent van, másrészt, mert van kint egy németjuhászunk, aki éjjel az udvaron garázdálkodik. Jó barátok a csivivel, de ha összevesznek, abból volt már néhány komolyabb sérülés - így nem hagyom kint éjszakára semmiképpen.
Jól írták előttem, tényleg kell valami megoldást találni kutyaügyben, nem maradhat a pici évekig járókában/kiságyban... Ha szabadon kószálhatna a lakásban, talán nem akarna mindenáron kimászni a kiságyból sem. És jót tenne a mozgásfejlődése és az értelmi fejlődése szempontjából is.
A kutyust nem lehetne pl. minden reggel alaposan átfésülni, hogy ne potyogtassa a szőrét?
Nekünk két macskánk van, és ilyenkor nyáron sokat vannak kint. Igaz, az én kisfiam már nagyobb, 2 éves, de ő is gyakran ül vagy fekszik a padlón, mégsincs a szájában vagy a ruháján macskaszőr. Pedig nem takarítok mindennap... Persze más a helyzet tavasszal, vedlésidőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!