Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit csináljak a lányommal?...

Mit csináljak a lányommal? Sehol sem lehet egyedül hagyni!

Figyelt kérdés

8 hónapos csöppcsajom van, 6 hós kora óta ül, áll. 72 cm és 7 kg - vékony baba, de nagyon erős! Az még csak hagyján, hogy egy öltöztetés-pelenkázás 45 percbe telik, mert folyton forog, nincs nyugton egy pillanatra sem, de kb. három hete elkezdte felhúzni magát a járókában, kiságyban is, a következő módon:

- Megkapaszkodik a járóka/kiságy tetejében, a kis lábait pedig a rácsokhoz nyomja, és addig küszködik, míg fel nem tudja magát húzni annyira, hogy a gyomorszája környékével felfeküdjön a járóka/kiságy tetejére, onnan gyakorlatilag félig kihajolva. Simán át is tudja magát billenteni, két napja éppen időben kapott utána a párom, már zúgott a padlólap felé - persze fejjel...

És folyamatosan ezt csinálja!

Azóta sehol nem merem otthagyni egyetlen percre sem, így viszont rohan az egész lakás. Egész nap vele vagyok, és konyhába nem merek kimenni, mert félek, hogy éppen akkor esik ki, azalatt a három perc alatt, míg elkészítek egy szendvicset. A párom este fél kilenckor ér haza a munkából, reggel hajnali 4-kor kel. Kicsit luxus, hogy akkor kezdjem el megfőzni a vacsorát, amikor hazaér...

Aki volt ilyen helyzetben: mit tett? Mégsem deszkázhatom le a járóka tetejét, amikor benne van a lányom!

/Kérlek, azt ne ajánljátok, hogy rakjam a földre. Édesanyámék házában lakunk (ők Pesten), és van egy csivava kutya a lakásban - nappalra kiengedjük az udvarra, de akárhogy, akármivel takarítok, mindig marad utána szőr - pedig naponta felmosok és porszívózok.

2012. júl. 15. 09:09
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
És napközben nem alszik? Akkor nem tudod a házimunkát csinálni és wc-re menni, fürödni stb? Amikor az én kislányom ekkora volt, napi kétszer aludt, egyszer 2 egyszer 1 órát. Amikor ébren volt akkor mehetett a lakásban amerre látott. Egyébként a kiságya a legalsó pozícióba van rakva és úgy is ki tud mászni? Fura. Utazóágyak pl elég olcsón vannak és abból tuti nem tud kimászni, esetleg vegyetek egy olyat használtan, és abban is simán lehet aludni és napközben is berakhatod. Már csak azért se tud kimászni belőle mert nem rácsos.
2012. júl. 15. 22:43
 22/24 anonim ***** válasza:
60%

Az én fiamnak nem volt járókája, és kutya sincs, de igen: ez az a korszak, amikor állandóan mellette voltam!! És a lakás nálunk is úszott. Ha aludt, akkor tudtam bármit csinálni (szűkös időkeretek között).

A kutya - problémát kis akarattal meglehet oldani, úgy hogy elkerítesz neki egy helységet, de nyilván így mindenkinek kényelmes (kiv. a babát)

Vagy: rakd a kutyát a járókába! - Jobb, mintha a gyereket zárod ketrecbe :(

Bocs az irónia miatt, de hihetetlen, hogy a kutya uralja a lakást (a szőreivel együtt), és ezért tartod a gyereked pórázon.

2012. júl. 15. 22:55
 23/24 anonim ***** válasza:
25%

Annyira meglátszik, hogy kutyátlan írja, hogy a kutya uralja a lakást, hogy fontosabb a kutya....

Akinek nincs kutyája az nem fogja SOHA megérteni, hogy egy 10 éves kutya igenis hozzánőtt a gazdájához, családtag!!! Nyilván nem fontosabb, mint a gyerek, de igenis fontos Ő is.

Mondjuk többször elolvastam, amit a kérdező irt, mert sehol nem találtam, hogy a gyerek egész nap a kiságyban van. Nem tudom Ti honnan vettétek, hogy ezt írta? Erre rátámadtok, hogy nem fog rendesen fejlődni a gyerek, mert a kutya miatt nem teszi le, hanem egész nap ketrecben van.

Kérdező, semmi baja nem lesz a kicsidnek e kutyaszőrtől.

2012. júl. 16. 09:01
 24/24 anonim ***** válasza:
90%
Hasonló nálunk is a helyzet. Mindenben benne van, elsősorban az érdekli, ami legalább kicsit veszélyes számára...:-( A WC ügyyet én úgy oldom meg vele, hogy jön velem, nyitva hagyom az ajtót, leültetem az előszoba szőnyegre, és van pár olyan roppant izgis dolog pl. dezodor flakon, üres műanyag vizes palack, műanyag pohár, stb. amit csak akkor adok oda neki, az addig legalább leköti, közben bőszen magyarázok neki, és intézem közben a dolgom... így elég viccesen hangzik, de nálunk ez csak így működik.) Ő nem akar kijönni a kiságyából, de üvölt torka szakadtából, ha beleteszem.
2012. júl. 16. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!