Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mik a tényleges költségei az...

Mik a tényleges költségei az albéretben élésnek? Kijövünk ennyiből?

Figyelt kérdés
21 vagyok, ismerősömmel fogunk albérletbe menni. Első lesz, így nem igazán vagyok rutinos benne. Nyilván van a bérleti díj, meg a rezsi, de ezeken felül mi könnyíti még az ember pénztárcáját? Ennni nyilván kell, mosni, meg ott van nekem a tandíjam is. Tégla lakás az ingatlan (30nm) nem panel. A rezsit és bérleti díjat ismerősömmel felezzük. Nekem a diákmunkás nettóm kb 130ezer, ismerősőömnek 178ezer. A bérleti díjunk fejenként 60, rezsi fogyasztás szerint. Valaki aki esetleg tapasztalt ebben? Kijövünk pluszban?

2021. okt. 14. 19:55
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Ami pénz még az a kaja, tisztálkodó szerek és a ruha. Ha tudtok bringával járni azzal lehet spórolni.
2021. okt. 14. 20:07
 2/21 anonim ***** válasza:
98%

130ezres diákmunkára tuti nem mernék szerződést kötni senkivel.

60 az albi, legoptimálisabb esetben 15 a rezsid, marad a tandíjadra (az mennyi?) étkezésre,

2021. okt. 14. 20:39
 3/21 anonim ***** válasza:
97%

...elszállt!

Tisztalkodásra, mosasra, közlekedésre, ruházkodásra...stb. 45ezer.

Ezt nem is tudom hogy gondoltad?

2021. okt. 14. 20:41
 4/21 anonim ***** válasza:
99%

Pluszban kijönni?

Szerintem felejtsétek el, mindketten!

Esetleg az ismerősöd egyedül vegyen ki 30-40-ért valami városszéli szobát, te meg maradj otthon!

A 130-ad erre nem elég, miközben arról még nem is beszéltünk, hogy jön a tél, elkapsz valamit és csak 1 hétig nem tudsz dolgozni borul a bili. Teljesen irreális az elképzelésed! Ehhez minimum kellene 200-220 nettó neked

2021. okt. 14. 20:48
 5/21 anonim ***** válasza:
41%
És még nem beszéltünk a 2 havi kaucióról (amit a tulajok az esetek nagy részében nem szeretik visszaadni..).
2021. okt. 14. 20:56
 6/21 A kérdező kommentje:
Jelenleg van 600 ezer forintom (tehát a kauciót kitudom fizetni), a tandíjam félévenként 295 ezer. Anyám valamennyire segít a tandíjjal. Az a baj hogy itthon a család teljesen megőrít (imádnak vitatkozni, kelteni a feszültséget stb), nem szeretek itt lenni. Nagyon szükségem lenne egy saját placcra, ezért jött az ötlet. Egy 30nm-es kis lakást úgy gondoltam ketten még fenn tudunk tartani. Ha ez ilyen drága, akkor egész tanulmányaim alatt itthon kell lennem? Mielőtt valaki írja, hogy beszéljek a családommal, már próbáltam milliószor. Nagyon el akaródzom menni innen.
2021. okt. 14. 21:03
 7/21 anonim ***** válasza:
98%

Szóval, a tandíjad 49ezer havonta, amit a maradék összmegélhetésre szánt 45ezredből fizetnéd!😳

Jó-jó, anyád kifizeti esetleg a felét, az 25ezer, marad mindenre az életbenmaradásodhoz 20ezer!!!😱

Elhiszem, hogy jó álmodozni és a függetlenedésről beszélgetni, de még nem jött el a te időd!

2021. okt. 14. 21:18
 8/21 anonim ***** válasza:
97%
Racionálisan nézve ennyiből nem élsz meg. Kollégium?
2021. okt. 14. 21:22
 9/21 A kérdező kommentje:
Suli mellé esetleg elvállalnék valamilyen részmunkaidős home office-t... Vagy én nem tudom. Csak másodéves vagyok, és nagyon régóta elakarok menni innen. Rosszul vagyok a gondolattól, hogy még 4 évig itt kell lennem velük. Esetleg bérlek egyedül szobát akkor kijövök? láttam már 45-ért is
2021. okt. 14. 21:25
 10/21 anonim ***** válasza:
97%
Ugyanaz a költsége, mintha a saját lakásod lenne + a bérleti díj és a kaució, illetve esetlegesen az olyan károk, amiket a kaucióból kell fedezni, mert nem fedezi sem a biztosítás, sem a bérleti díj.
2021. okt. 14. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!