Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mik a tényleges költségei az...

Mik a tényleges költségei az albéretben élésnek? Kijövünk ennyiből?

Figyelt kérdés
21 vagyok, ismerősömmel fogunk albérletbe menni. Első lesz, így nem igazán vagyok rutinos benne. Nyilván van a bérleti díj, meg a rezsi, de ezeken felül mi könnyíti még az ember pénztárcáját? Ennni nyilván kell, mosni, meg ott van nekem a tandíjam is. Tégla lakás az ingatlan (30nm) nem panel. A rezsit és bérleti díjat ismerősömmel felezzük. Nekem a diákmunkás nettóm kb 130ezer, ismerősőömnek 178ezer. A bérleti díjunk fejenként 60, rezsi fogyasztás szerint. Valaki aki esetleg tapasztalt ebben? Kijövünk pluszban?

2021. okt. 14. 19:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
92%

Összehasonlításként, nekem átlagos, nem költekező életmóddal 40 ezres szoba bérléssel átlag 180-ra jött ki a havi kiadásom. És ez már 3+ éve volt, azóta meg nem lett olcsóbb az élet.

Albid 60 rezsi 20 kaja, bevásárlás 60 egyéb kiadások (gyógyszer, ruha) átlagosan havi 30 és már ott tartunk, hogy 170 ezer, ehhez jön a tandíj 50 ezer és már 220-nál vagyunk.

2021. okt. 14. 21:33
 12/21 anonim ***** válasza:
91%

A jelenlegi 60 helyett 45?

A 15ezer plusszal mennyivel lennél beljebb?

Remélem nem valami realításokra épülő szakmád lesz idővel, mert akkor bajban leszünk!

2021. okt. 14. 21:33
 13/21 anonim ***** válasza:
28%

Hol ennyi a bérleti díj?

Júliusban, amikor hirdettünk, mindenki talált 100 alatt albérletet Budapest belvárosában, 120-ért az Ó utcában adtak ki 52 nm-es kétszobás lakást, mi is az Astoriánál kicsit kisebbet 100-ért....

A diákbérlési dömping lecsengett, nem hiszem, hogy kevés lakásért olyan sokan versenyeznének, hogy így felment volna októberre az ár...

Tehát ezen kis keresgéléssel lehet csökkenteni.

De akkor sem lesztek még olyan helyzetben, hogy megengedhessétek magatoknak.

Esetleg ha tudsz fele kreditekkel haladni az egyetemen és mellette dolgozol.

Ha van otthon szobád, azt is ki tudod adni.

2021. okt. 14. 21:34
 14/21 A kérdező kommentje:
#12 azzal kezdtem hogy első albérlet ezért nem tudom nagyon a számokat:)
2021. okt. 14. 21:40
 15/21 anonim ***** válasza:
98%

"Ha van otthon szobád, azt is ki tudod adni."

A kibírhatatlan családja ezt biztos értékelné :D

2021. okt. 14. 21:42
 16/21 anonim ***** válasza:
81%

Az egyetlen lehetséges út a lelépéshez, az a kollégium, amennyiben jogosult vagy rá rászorultsági alapon a távolság okán.

Egyébként, hacsak nem botrányos körülmények közott csapod a szüleidre az ajtót, akkor a megszakítás nélküli nappali tanulmányaid költségét (50ezer) és az élelmedet, alapvető ruházkodásodat, közlekedésedet és a kollégiumot (amire nem sikerül válaszolnod!) kötelesek fizetni, a Csjt. alapján.

2021. okt. 14. 21:46
 17/21 anonim ***** válasza:
72%

Amit tudsz esetlen tenni:

Nagyon olcsó kis szoba, 40 ezer. Rezsi ugyanúgy 20 körül marad. Kaján, egyebeken ha spórolsz akkor is 60 körül van. És marad a turkálóból öltözés meg kölcsön a nagyobb kiadásokra.

De még akkor is ott a tandíj. Amire vehetsz fel diákhitelt. Nem jó az se, de ha nincs más választás. Esetleg megnézni milyen támogatást ad az iskola, lakóhely, stb.

Nekem a városvezetés anno valami pár 10 ezret adott, aprópénz, de ingyen volt. Szoctám elég változó, de lehet 20-30 ezer havonta adott esetben.

Tanulmányi ösztöndíj is van. Ez mondjuk egyetemenként eltérő, nálunk 4-es átlag után adtak 10-15 ezret, fősulis ismerőseim meg ilyen 30-50 ezreket kaptak.

2021. okt. 14. 21:51
 18/21 anonim ***** válasza:
25%

Azért az meredek hogy egy 30 nm es lyukat 120 plusz rezsiért akarnak kiadni,már persze ha fent van a várban, akkor jogos, de amúgy nem. Ennyi pénzért már egy tisztességes méretű lakást tudtok találni, nem kell összezárva nyomorogni.

amúgy pedig vedd föl a diákhitelt és meg van oldva.

2021. okt. 14. 21:53
 19/21 anonim ***** válasza:
25%
15: Mire gondolsz?
2021. okt. 14. 22:16
 20/21 anonim ***** válasza:
92%
Mi 35 nm-ben lakunk 110-ért. Rezsi fejenként 13-15 közé esik. Sokáig én is 130-as fizetésből nyomtam, bár néha volt plusz 10-20 ezer bevétel. Kijöttem belőle, és engem is ugyanennyire hajtott a különélési vágy! Csak el otthonról. Viszont nekem nem volt tandíj, az már nem férne ebbe bele.
2021. okt. 14. 23:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!