Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Most vettem ki új albérletet...

Most vettem ki új albérletet és észrevettem hogy az egyik szomszéd kamerája nem csak az ő ajtó részét hanem az egész folyosót nézi. Ha szép szóra nem fordítja a kamerát a saját ajtajára milyen hivatalos lépést tehetek?

Figyelt kérdés
2023. jan. 15. 10:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
65%

Ha te beszólsz, ő meg kirakat téged;)

Mi van, a bordélyszolgáltatásod miatt aggódsz, hogy a kuncsaftok megijednek? :DDD

2023. jan. 15. 11:53
 12/26 mindentudó99 ***** válasza:
77%
Rettenetes lehet. Látja ahogy bemész vagy kijössz.
2023. jan. 15. 12:07
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Általában a folyosó közös tulajdonú terület, tehát papíron nincs felosztva hogy melyik a "te részed" a folyoból.

Először is, az jogi szempontból teljesen irreleváns, hogy a te ajtódat látja-e a kamera. A kamera elhelyezése a folyosón vagy szabályos, vagy nem, függetlenül attól, hogy a felvételen konkrétan a folyosó melyik része látható.

Másodszor, a közös használatú helységben elhelyezett kameráról a lakóközösség dönthet. Tehát ha a 30 lakás közül 25-en úgy döntöttek, hogy ezt elfogadják, akkor tetszik vagy sem teljesen szabályos a kamera elhelyezése, akkor is ha te nem egyeztél bele.

2023. jan. 15. 14:26
 14/26 A kérdező kommentje:

Azért zavar mert nem kell tudnia senkinek hogy én mikor vagyok otthon és mikor nem meg hogy ki jár hozzám, ez amúgy egy külön zárt folyosó külön a lift résztől.

Szomszéd mesélte hogy elég házsártos öreg akié a kamera és volt hogy pampogott neki hogy miért jártak hozzá olyan "sokan".

Amúgy meg csak a saját lakrészét figyelheti meg kamerával másét nem, nem tudom honnan veszik itt páran hogy ezt lehet.

2023. jan. 15. 15:24
 15/26 anonim ***** válasza:
Úgy tűnik, abban a házban csupa házsártos lakik...
2023. jan. 15. 16:13
 16/26 anonim ***** válasza:
90%
Egyébként elvileg nyilvános helyen sem videózhatsz úgy, ahogy akarsz. Nézzetek utána. Az rendben van, hogy tömeg részeként, a háttérben szerepel valaki a felvételen, ezt nem lehet megtiltani, de kifejezetten valakit nem videózhatsz az engedélye nélkül.
2023. jan. 15. 17:35
 17/26 anonim ***** válasza:
56%

"Amúgy meg csak a saját lakrészét figyelheti meg kamerával másét nem, nem tudom honnan veszik itt páran hogy ezt lehet."

Leírom mégegyszer. Közös használatú területen (a folyosó az) csak a lakóközösség többségének engedélyével lehet. Ha a lakógyűlés megszvazta, akkor bármit lehet kamerázni, ha nem szavazta meg, akkor semmit, még a saját ajtaját sem lehet kamerázni. Pont.

2023. jan. 15. 17:37
 18/26 anonim ***** válasza:
78%

És mi van a vidós kaputelefonokkal.

Én pl. rálátok a szemközti házra.

Sőt, néha megnézem, hogy üres-e a szemközti parkoló, kiállhatok-e oda a kocsival.

2023. jan. 15. 17:49
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Kaputelefon valószínűleg nem rögzít.
2023. jan. 15. 17:51
 20/26 anonim ***** válasza:
78%
Az enyém nem, de van amin lehet rögzíteni.
2023. jan. 15. 18:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!