Most vettem ki új albérletet és észrevettem hogy az egyik szomszéd kamerája nem csak az ő ajtó részét hanem az egész folyosót nézi. Ha szép szóra nem fordítja a kamerát a saját ajtajára milyen hivatalos lépést tehetek?
Ha te beszólsz, ő meg kirakat téged;)
Mi van, a bordélyszolgáltatásod miatt aggódsz, hogy a kuncsaftok megijednek? :DDD
Általában a folyosó közös tulajdonú terület, tehát papíron nincs felosztva hogy melyik a "te részed" a folyoból.
Először is, az jogi szempontból teljesen irreleváns, hogy a te ajtódat látja-e a kamera. A kamera elhelyezése a folyosón vagy szabályos, vagy nem, függetlenül attól, hogy a felvételen konkrétan a folyosó melyik része látható.
Másodszor, a közös használatú helységben elhelyezett kameráról a lakóközösség dönthet. Tehát ha a 30 lakás közül 25-en úgy döntöttek, hogy ezt elfogadják, akkor tetszik vagy sem teljesen szabályos a kamera elhelyezése, akkor is ha te nem egyeztél bele.
Azért zavar mert nem kell tudnia senkinek hogy én mikor vagyok otthon és mikor nem meg hogy ki jár hozzám, ez amúgy egy külön zárt folyosó külön a lift résztől.
Szomszéd mesélte hogy elég házsártos öreg akié a kamera és volt hogy pampogott neki hogy miért jártak hozzá olyan "sokan".
Amúgy meg csak a saját lakrészét figyelheti meg kamerával másét nem, nem tudom honnan veszik itt páran hogy ezt lehet.
"Amúgy meg csak a saját lakrészét figyelheti meg kamerával másét nem, nem tudom honnan veszik itt páran hogy ezt lehet."
Leírom mégegyszer. Közös használatú területen (a folyosó az) csak a lakóközösség többségének engedélyével lehet. Ha a lakógyűlés megszvazta, akkor bármit lehet kamerázni, ha nem szavazta meg, akkor semmit, még a saját ajtaját sem lehet kamerázni. Pont.
És mi van a vidós kaputelefonokkal.
Én pl. rálátok a szemközti házra.
Sőt, néha megnézem, hogy üres-e a szemközti parkoló, kiállhatok-e oda a kocsival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!