Nem vagyok, voltam hivatalosan soha bejelentve a jelenlegi lakóhelyemre, kvázi feketén bérlem. Ebből lehet bajom?
Van egy saját kis lepukkant garson lakásom az ország egyik eldugottabb helyen, falun. (Oda vagyok hivatalossan bejelentve )
Viszont az konkrétan 300km - re van innen, így a munkahelyemtol túl messze lenne.
Egy ismerős ismerősétől bérlek jelenleg egy lakast, és ez már másfél éve van így, négy havonta fizetek egyben . (utolag, ő kérte így, nemtudom miért) . Amikor fizetek akkor Kp, semmi papírozás, átvételi elismervény vagy szerződés .
A rezsi is úgy megy, hogy olyankor egyben a négy havit odaadom, az is az ő nevere érkezik.
Na most ez kb, 650.000ft a 4 hónapra . Eddig nem volt semmi gond, majd most hétfőn este 21.00kor felhívott hogy beszélnünk kene és a hétvégéig ki kell költöznöm, mivel a lakás már nem lesz elérhető . ( vagy másnak adja ki, vagy beköltözik, vagy eladta, nem kötötte az orromra )
Ez nem így lett megbeszelve, hanem hogy időben tájékoztat.
Így én a munkahelyem elveszítem, mivel nem lesz honnan be járnom, nem akarok lepukkant vagy teljessen tulárazott új lakást berelni sietősen, 1 vagy 2 éves szerződést kényszerből aláírni . Mivel decemberig maradtam volna úgyis a munkahelyemen, nem tovább.
Azon gondolkodom hogy megkérdezem, tudna egy honapot várni azzal, hogy elköltözzek, de valószínű nem lesz a valasz.
Ez esetben gondoltam lelepek fizetés nélkül .
Tudna velem valamit kezdeni? Nem tudja bizonyítani hogy ott laktam.
Tudom, emberileg ez elég gyatra, de az is hogy se kérdés se beszed egyik napról a másikra kibasz.
(Hozza teszem semmi se lett le lakva,bulizva,károsítva,stb)
Sehogyan nem adózik, mindenhol az ő neve szerepel, az enyém sehol, mintha nem is leteznék.
Mellesleg szerződés sincs köztünk, semmilyen írásbeli megállapodás .
Sajnos senki sincs ismerős a közelben akinél meghuzhatnam magam egy hónapig akar .
Mai nappal elmegyek egy hét táppénzre, a főnököm tudja miért, majd 2.5 hét rendes szabadságot kiadják és utánna megszűnik a munkaviszonyom. Az előző hónapról mivel teljes meg kapok fizetést (kvázi szeptember és október megmarad rendes bevételnek ) majd novemberbe (lehet decemberben is) elmegyek munkanélkülire, meg soha nem voltam munkanélkülin és van 5ev bejelentett munkaviszonyom 24 évesen szóval így jár ha jól gondolom .
A bérbeadóval nem egyezkedek, kulcsot berakom a postaládába ki takarítok majd el felejthet engem és a négy havi bért is.
Tudom ez nem helyes, de az se az amit ő csinál.
Talán így egalban vagyunk.. mégha picit bánt is a dolog.
A 4 havi 650ezerből, amit nem tervezel odaadni, simán futja 1 hét panzióra és ezalatt találsz kiadó lakást.
Az exbérbeadó habitusától függ - te ismered - hogy milyen következményekkel fog járni neked, ha meglépsz 650ezerrel és még a rezsit is ott hagyod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!