Most vettem ki új albérletet és észrevettem hogy az egyik szomszéd kamerája nem csak az ő ajtó részét hanem az egész folyosót nézi. Ha szép szóra nem fordítja a kamerát a saját ajtajára milyen hivatalos lépést tehetek?
1-es, 2-es
Betörés szempontjából valóban jó, ha tényleg csak erre használják. De azt nem tudhatod, hogy a szomszéd hogyan kezeli a felvételeket, mire használja fel, hogyan kémkedik utánad.
Ne zavarjon.
5. Miért van ennyi paranoid ember? Ha nagyon akar ezer más módon is tud kémkedni utánad. Például befelé fordítja a kamerát, aztán odarak egy rejtett kamerát valahová, ami utána ugyanúgy rálát az ajtódra. Nekem erről mindig az jut eszembe, hogy aki emberek ilyeneket gondolnak, hogy majd utánuk kémkedni fognak, azok ilyen rohadt fontosnak érzik magukat, miközben nem azok. Magyarországon ilyen idióta hely, ahol pl. az autó fedélzeti kamera sincs elterjedve. A személyiségi jog nem így működik, csak szólok. Nyilvános helyen néhány kivétellel arról és úgy készítesz képet és videót saját felhasználásra, ahogy csak szeretnél.
"Nyilvános helyen néhány kivétellel arról és úgy készítesz képet és videót saját felhasználásra, ahogy csak szeretnél"
Igen! Mert ha nem így volna, akkor senki nem fotózhatna, videózhatna az utcán, csak magát, mert ha egy pl vásárt fotózna, akkor minden rákerülő személlyel alá kellene iratnia egy papírt. 🙂
Lehet nem is igazi csak elrettentés céljából van fent egy kamu kamera.
Ha pedig igazi akkor sem biztos hogy rögzíti a felvételeket, csupán élő képet lehet rajta nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!