Az elfogadható dolog, hogy a főbérlő nem ad hivatalos rezsi csekkeket? Illetve nem nekünk érkeznek azok ? Többi lent
Egyre jobban idegesít, hogy a havi elszámolásnál feljon hozzánk a főbérlő, adom az alap összeget, és a rezsiköltséget kéri ugye , ami minden alkalommal zsakbamacska, mivel egy cetlire vannak felirva a következő szavak és mellé egy összeg :
- villany :
- boj/ gáz:
- víz :
- net :
- kuka ( ezt 3 havonta írja)
Tudni kell , egy nagy családi ház van több lakreszre lebontva kiadva. De teljesen külön lakáskent funkcionál minden család számára a "saját" lakresz.
Elvileg ő megkapja az egész házhoz tartozó havi csekkeket, majd ezeknek az összegeit elosztogatja ,és nekünk csak a cetlit hozza..hm......
El lehetne érni azt , hogy külön nekünk érkezzenek a hivatalos csekkek ,csak a mi lakasunkra vonatkozó lag ? ?
Vagy ez lehetetlen , és tök normális az , ahogy ő csinálja?
Én így nem fizetnék….
Vannak külön órák?
Reális az összeg, amit kér?
De nektek elvileg a havonta érkező számlák pontos összegét kell fizetni? Mert akkor tényleg nagyon fura. Akkor kéne egy kimutatás, a számlák másolata.
Viszont mostanában nagyon sokan csinálják úgy, hogy nem akarnak vacakolni a számlákkal, egy fix összeget kérnek, nem a havi számlák pontos összegét. És a bérlő minden hónapban ezt a fix összeget fizetni, ami fedezi a rezsi költségeket.
#1 vagyok
Mi alapján számolja ki a rátok eső részt?
Nem, ez így nem korrekt.
Nekünk ez az első albérletünk. Jövő hónapban kell az első rezsit fizetni. En is azt gondoltam, hogy majd így fog velünk is a tulaj elszámolni. Fizetni fogjuk még a megtakarítási alapot is.
Aztán ha nem megyünk bele fel is út le is út?
A villanyhoz van elvileg külön , a gazhoz nincs kulon ,ami azt hiszem , hogy a melegvizet is magában foglalja.
Meg igazából hiába fix a net meg a kuka , arról sem látok csekket ugye ...
Hát sajnos azt nem tudom , hogy per fő alapon , vagy per lakás alapon számolja. De a főre tippelek ..
( Basszus még nekem kínos kérni még kérdezni őt ..ezt csak úgy zárójelben)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!