Igyis mehetek hivatalos ugyet intezni?
Alberletben lakok viszont nem vagyok meg bejelentve ide tehat nem voltam kormanyhivatalban tartozkodasi hely lakcimkartyaert.
Viszont a tulaj bejelentett minket hogy itt vagyunk.
Csak elkerte a szemelyit meg ilyen dolgainkat.
Ilyenkor intezhetek itt fent Pesten hivatalos dolgokat?
Munkaugy,orvos?
Vagy ahoz kell lakcim kartya?
Legalább tartozkodási helyet jelents be szerintem, megkönnyiti az ügyintézést/orvosi ellátást bárhol.
Megbeszélheted a tulajdonossal előtte. Ha ellenezné (ami szemétség lenne), akkor jogszabály szerint a bérleti szerződés bemutatásával is bejegyzik az okmányirodában.
"A lakcímbejelentést szabályozó jogszabály egyértelműen fogalmaz: a bérlő az általa bérelt lakásra nézve a lakcímbejelentési eljárásban „szállásadónak” minősül.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a bérlő (vagy a lakás használatára feljogosított személy) részéről a bejelentkezéshez – a lakcímbejelentő lapon és személyes okmányain kívül – csupán a lakáshasználatot igazoló okirat bemutatása szükséges. Vagyis a bérbeadó külön hozzájáruló nyilatkozata nélkül is eleget tud tenni a bejelentkezésre vonatkozó törvényi kötelezettségének."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!