Ha diákként adok ki szobát, hogyan lehet/kell utána adózni?
Nem egész ingatlan, csak egy szoba kerül kiadásra. Bajba nem akarok kerülni, szüleim szerint ha a bevételem nem haladja meg az évi 750 ezret (nem haladja meg, mert nem pesti a szoba), akkor diákként nincs miből adóznom.
Én viszont úgy tudom, az ingatlant nem lehet egy kalap alá venni azzal, aki használt cuccot, pár kg gyümit, stb. Elad.
15%-ot kell nekem is adózni 3 havonta?
"szüleim szerint ha a bevételem nem haladja meg az évi 750 ezret (nem haladja meg, mert nem pesti a szoba), akkor diákként nincs miből adóznom."
Hogy ne volna, hát a bevételből tudsz adózni.
Haszonélvező. A lakás a szüleim nevén van. Nem azért, mert nem adták volna nekem, hanem mert van egy húgom is és mindent csak haláluk után oszthatunk el egymás közt. Azért döntöttek így,mert balhék voltak korábban ilyenek miatt a családjukban.
Nappalis vagyok, persze.
Mellékállásos egyéni vállalkozóként jól hangzik a 29.000 évente. :D NAVnál kell az ilyesmit intézni?
Nem kell vállalkozói lakáskiadáshoz
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!