A lakótársam nem vesz közös használatú dolgokat.
Hogyan mondjam meg nek, hogy vehetne?
Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok mint szappan, WC papír, mosogatószer. Konkrétan egyszer nem vett még. Mondtam már neki, hogy vehetne mert nem csak én használom, leokézza de nem vesz. Elfogyott a szappan, tegnap mondtam neki, hogy ha megy boltba vegyen. Persze nem vett, mert elfelejtette.... Mit csináljak? Ezek nem olyan dolgok hogy akkor én se veszek és majd észbe kap. Kezet mosni, mosogatni kell, wc papírra is mindig szükség van. Nem olyan vészesen drága dolgok de mindig én veszem és azért na. Ketten használjuk.
Bevásárolsz ezekből, elteszed a blokkot, aztán este kopogsz a szobája ajtaján, mondod neki hogy adjon X forintot, mert ez a fele annak a pénznek, amennyiért ma közös használatú dolgokat vettél.
2022. máj. 27. 14:46
12/18 anonim válasza:
Úgy csinálod, mintha koleszban laknál.
Szépen fogsz egy fedő nélküli műanyag dobozt magadhoz, és abban tartod a mosogatószert, mosogatószivacsot, WC papírt, szappant, tusfürdőt.
2022. máj. 28. 16:12
13/18 anonim válasza:
Hu, de jó, hogy egyedül élek 🙏🏼
(Lakást bérlek egyedül és nem saját, de inkább kifizetem azt a 160 ezret rá, mint hogy így kelljen élnem) 😳😳😳
2022. máj. 29. 13:07
14/18 anonim válasza:
13. Ezért ha van rá lehetőség nem idegenekkel kell lakni, hanem ismerőssel. Én is laktam 2 gyerekorri jó barátommal albérletben egyetemistaként. De az egyik legjobb barátom meg már 4 éve az öccsével lakik albérletben.
2022. máj. 29. 13:25
15/18 anonim válasza:
13. Azért az többe kerül, mint heti plusz egy guriga. :D
2022. máj. 29. 13:43
16/18 anonim válasza:
15!
heti egy guriga az évi 52 guriga, és ez még csak a wc papír. Ott van még a szappan, a fogkrém, mosópor, a mosószer, szivacsok és minden apróság... meg gondolom a hűtő is szabadrablás ilyen embernek...
2022. máj. 29. 15:16
17/18 anonim válasza:
Le lehet szólni 13-ast, de tény, hogy minden pénzt megér egyedül lakni.
Hiába laksz ismerőssel, baráttal, azok még inkább hajlamosak elengedni magukat, mert "haver vagy".
Többe kerül? Többe. Viszont szerintem az egészséges (mentális) környezet megfizethetetlen. És pont elég a sok ilyen kis bosszantó apróság ahhoz, hogy gyomorgörccsel érj haza mert tudod, hogy ott van a lakótársad.
2022. máj. 29. 15:23
18/18 anonim válasza:
Én eddig akárkivel laktam albérletben / kollégiumban mindig az volt a szokás, hogy mindenki megvett mindent és azt folyamatosan pótolta, de alapvetően bedobtuk a közösbe és együtt használtuk. Szóval például mindketten vettünk egy-egy flakon mosogatószert, az enyémet felbontottuk, a másiké ment a szekrénybe, ha az enyém elfogyott vettem újat, de addig felbontottuk a másikét és így tovább. Ami végül megmaradt, azt mindenki elrakta magának. Soha nem volt ebből probléma, teljesen jól működött mindig. Én nem szerettem azt, hogy mindig mindent a szobámban tároljak és onnan hurcoljam magammal a wc papírt, papírtörlőt stb. mert kényelmetlen és azt is feleslegesnek éreztem, hogy mindenből mindenkinek legyen sajátja, ami sok helyet is foglal (pl. takarító eszközök és szerek). Én a közös kasszát sem feltétlenül tartom olyan jó dolognak, mert most mindenki más márkát, más értékben stb. vesz, ebből is lehet konfliktus. A helyedben azt csinálnám, hogy ha tényleg nem lehet vele megbeszélni ezt, akkor bepakolnám ezeket a dolgokat a szobámba és talán észbe kap. (Amúgy zárójelben jegyzem meg, hogy sokaknak nem opció a barátokkal / párral / ismerőssel való összeköltözés és az egyedül lakás sem, pl. nekem sem. Szóval ez sokszor nem választás kérdése, bár nekem eddig inkább pozitív tapasztalataim vannak.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!