Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » A lakótársam nem vesz közös...

A lakótársam nem vesz közös használatú dolgokat. Hogyan mondjam meg nek, hogy vehetne?

Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok mint szappan, WC papír, mosogatószer. Konkrétan egyszer nem vett még. Mondtam már neki, hogy vehetne mert nem csak én használom, leokézza de nem vesz. Elfogyott a szappan, tegnap mondtam neki, hogy ha megy boltba vegyen. Persze nem vett, mert elfelejtette.... Mit csináljak? Ezek nem olyan dolgok hogy akkor én se veszek és majd észbe kap. Kezet mosni, mosogatni kell, wc papírra is mindig szükség van. Nem olyan vészesen drága dolgok de mindig én veszem és azért na. Ketten használjuk.

2022. máj. 27. 12:43
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
95%
Hát ilyenkor van az, hogy a szobádban tartod és viszed magaddal a gurigát is, meg a szappant is, pont mint egy koliban.
2022. máj. 27. 13:04
 2/18 anonim ***** válasza:
92%
Hat, pedig csak az a mrgoldas, ha rakenyszerited. Pl. ne hagyd a wc-ben a papirt hanem csapd a honod ala kifele jovet. Masfelol,nem konyorogni kell neki hogy fuuu ha nem nagy gond akkor ha epp raersz akkor hozzal (szappant wcpapirt mosotgatoszert akarmit), hanem 'figyu elfogyott a papir, eddig en vettem, most legy szives vegyel te, ugy ertem azonnal'.
2022. máj. 27. 13:07
 3/18 anonim ***** válasza:
76%
Csináljatok közös kasszát, amibe mindenki betesz egyenlő összegeket és vezetitek a befizetést és költést, ami közösbe megy.
2022. máj. 27. 13:15
 4/18 anonim ***** válasza:
95%
#3 akkor meg pénzt felejt majd el felvenni... én is amellett vagyok, hogy egy darabig ne legyen kitéve wc papír meg szappan, akkor észbe kap majd
2022. máj. 27. 13:22
 5/18 anonim ***** válasza:
78%
Beszéljetek meg egy fix összeget, amit ő minden hónapban belead ezekbe. Cserébe te megveszed. Így a macera a tiéd marad, de legalább árban beleszáll és nem felejtődik el.
2022. máj. 27. 13:22
 6/18 anonim ***** válasza:
88%
Én az elején megbeszéltem hogy ezeket a dolgokat vegye mindenki magának, nekem is elegem lett ebből, hogy ha én nem vettem, akkor papírzsebkendőt tettek ki wcpapír helyett pl meg szalvétát. És nem is egyforma mennyiséget használtunk, mert valaki egy tekercset egy nap alatt is elfogyaszt, nem tudom hogyan. Én bevittem a szobába és akkor vittem magammal, ha mentem a fürdőbe. A szappant meg feltettem a saját polcomra.
2022. máj. 27. 13:24
 7/18 anonim ***** válasza:
93%

Én tuti nem magyaráznék már neki - magyaràztál már eleget - hanem azt csinálnám amit az 1-es írt.

Mondjuk nekem alapban furcsa ez az egész közösködés, mert csak olyan helyeken laktam, ahol mindenki mindenből a sajátját használta.

2022. máj. 27. 13:25
 8/18 anonim ***** válasza:
80%

Közös lónak túros (NEM TÚRÓS!) a háta - tartja a közmondás.

Szeparáld magad amennyire tudod, de nem mindenben tudod (vízfogyasztás stb.).

2022. máj. 27. 13:35
 9/18 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos tényleg egyetlen megoldás létezik, a kollégium szabály, hogy mindent szobában tartasz.

Volt ilyen lakótársam, soha nem vett semmit, 1 hónapig sötétben jártunk szarni, mert kíváncsi voltam, mikor cseréli ki az izzót amit én már 3-szor kicseréltem előtte.

Ha egyetlen dolgot hagytam kint, például serpenyő vagy kanál azt persze használta rögtön.

Amikor elé tettem, hogy költségek fele, húzta a száját, hogy ez drága mert a kínaiban olcsóbb és inkább majd ő vesz legközelebb. Egyszer vett de akkor is a legszarabb wc-re akasztós illatosítót meg 1 rétegű wc papírt.

Így maradt az, hogy szobában tároltam mindent.

2022. máj. 27. 13:42
 10/18 anonim ***** válasza:
89%

Amúgy az ilyen nehezen kap észbe.

Én lakótársam amikor elfogyott a papír és nem tettem ki újat akkor elkezdett először zsebkendőket, majd újságokat kitenni... :D

2022. máj. 27. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!