Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Korrekt így az emelés?

Korrekt így az emelés?

Figyelt kérdés
Az jövő honapban jár le az egy év, a tulaj bejelentette emelne 10%-ot (mert infláció, blabla) persze nem örültem, mert már így is 165 ezret fizetek (a lakás budán van másfél szobás átlagos állapotú, nem lepuki, de semmi extra). Erre elkezd nekem linkeket küldözgetni 200-250 ezres kéglikről amik -bár a környéken vannak-nagyobbak és jobb állapotúak, majd oda kanyarodott végül a beszélgetés, hogy csak rám való tekintettel emel csak ennyit (amennyi amúgy s szerződésben van!). Na itt kicsit felment a pumpám...Nem pofátlan ez egy kicsit? Másoktól, meg itt is hallom, hogy az ő tulajuk évek óta nem emelt. Nem akarok balek lenni...Mindent rendesen fizetek, nem zavarok senkit, nem nyaggatom a tulajt minden marhasággal. Szerintetek érdemes esteleg máshová mennem, vagy ott is ugyanez lesz? Ez az első albim.
2022. máj. 22. 10:30
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
100%

Csakhogy itt nem általánosságokban "hőbörgünk", hanem konkrétan egy 2 szobás budai lakáson megy a téma, aminek a díja soha nem volt olcsó és ha a Kérdező nem bírja anyagilag, akkor olcsóbbat kell keresni!

Ennyi van ebben az agyonragozott történetben, amire teljesen jó példa az operabál.

2022. máj. 23. 12:40
 32/39 anonim ***** válasza:
23%
31-es szerintem egy másfél szobás budai lakás sem hasonlítható továbbra sem az operabálhoz, pláne átlagos állapotban. Luxus az úszómedencés ház a pilisben, vagy egy designerlakás tetőterasszal...Aki szerint pl. déli pályaudvarnál vagy a Széll Kálmán téren lévő sötét gangos házban luxus egy mondjuk 45nm-es lakás az nincs tisztában a luxus fogalmával..
2022. máj. 23. 12:54
 33/39 anonim ***** válasza:
23%
A történetedre párhuzamként a balatoni hosszú hétvége lenne teljesen jó, nem a 2 millás operabál. És én sehol nem olvastam, hogy a kérdező (vagy az alteregói meg az akárki) azt írta volna, hogy nem tudja kifizetni. Max nem tartja jónak ár/érték viszonyban és gondja van az emelés módjával és a tulaj stílusával.
2022. máj. 23. 13:08
 34/39 anonim ***** válasza:
76%
30: A Kérdező 165-ért bérel egy nem garzont, hanem egy nagyobb lakást a legdrágább lokációban, és nem akar 10%-os emelést, mert megterhelő neki. Féláron lehet garzont találni elég sok helyen akkor, de neki ez kéne áron alul.
2022. máj. 23. 13:25
 35/39 anonim ***** válasza:
50%

34: És honnan tudod, hogy a legdrágább lokáció? Buda elég tág fogalom, nem csak a hegyvidék puccos részeiből áll meg a várból...Laktam Békásmegyeren egy pár évig, tudnék mesélni... Attól mert egy kégli Budán van és nagyobb 30nm-nél még lehet nagyon gagyi minden szempontból.

[link]

2022. máj. 23. 13:42
 36/39 anonim ***** válasza:
76%

"Nem, nem olyan, operabálba menni nem muszáj, és nagyon kevés embernek van rá igénye. Valahol lakni meg mindenkinek kell, annak is aki csóró."

Igen, VALAHOL mindnekinek kell lakni. Jól mondod. Nem budai lakásban, hanem VALAHOL. Nem egy vidéki kisváros szélén a panel lakótelepen ennyi egy lakás. Ha erről lenne szó, akkor igazat adnék neked.

2022. máj. 23. 14:17
 37/39 anonim ***** válasza:
19%
Istenem már ez a Buda mánia...Rengeteg gázos környék van ott is, pláne a lakótelepek jó része tele c.gánnyal meg alkesz prolival.
2022. máj. 23. 14:22
 38/39 anonim ***** válasza:
100%

"Nem, nem olyan, operabálba menni nem muszáj, és nagyon kevés embernek van rá igénye. Valahol lakni meg mindenkinek kell, annak is aki csóró."

És még azok az általad gázosnak titulát részek is bőven drágának számítanak országos átlagban. Ennyi.

2022. máj. 23. 15:15
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tetszik keress másikat, ennyi.
2022. máj. 23. 19:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!