Jogos az emelés?
Most lesz harmadik éve, hogy bérlem a lakást a tulaj közölte, hogy emelne 30 ezer forintot októbertől mert minden sokkal drágább lett (160 volt első évben, aztán 170, most 200 lenne). Nekem is minden sokkal drágább lett, de nem hatja meg a munkahelyemet..
A lakás Budapesten van a Budai oldalon másfél szoba. A ház régi, 60-as évekbeli, távfűtéses, a lakás maga részlegsen felújított (itt-ott fellehetők a sufnitunning felújítás nyomai). Légkondi van, de tizensok éves, zajos, és sokat fogyaszt, mosogatógép nincs, a (többi háztartási gép is 8-10 éves). A belső ajtók még a szoci időkből maradtak itt, az erkély és a parketta szintén. A Wc-ből néha masszív csatornaszag jön fel, a fürdőszoba penészedik télen (bár ezek látszólag korrektül fel vannak újítva) hébe-hóba csótány van a konyhába, ezeket párszor említettem, de a tulajdonos elengedte a füle mellett. A bútorok a legolcsóbb ikeásak, de azok is pár évesek már. Amióta itt lakom semmi olyan felújítás/csere nem történt ami értéknővelő lenne és a tulaj fizette volna.. A közlekedés nekem jó, mert 15 perc a munkahelyem, de a belváros kb 40 perc átszállásal (BKV). Mindig időre fizettem, nem tettem tönkre semmit, ez nem lehet gond, a tulajjal semleges a kapcsolatunk. Csak szerintem túlzás ezért a 200 ezer + rezsi? Ki tudom fizetni, ha nagyon muszáj, de nekem ez kezd lehúzás szagú lenni...
Szerintem ne fogadd el!
Ha elfogadod, jövőre már 240 lesz.
Nem tudni, hogy alakul a covid, de úgy gondolom, hogy ilyen kétséges helyzetben ez egy elég merész húzás volt a bérbeadó részéről. Mondom mindezt bérbeadóként.
170-200-ért - ahogy leírtad - különbet is fogsz találni!
A kertkapcsolatost hagyd, azokból rendszerint balhé van. Ha csinálod a kertet, akkor azért, ha nem csinálod, akkor meg azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!