Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Korrekt így az emelés?

Korrekt így az emelés?

Figyelt kérdés
Az jövő honapban jár le az egy év, a tulaj bejelentette emelne 10%-ot (mert infláció, blabla) persze nem örültem, mert már így is 165 ezret fizetek (a lakás budán van másfél szobás átlagos állapotú, nem lepuki, de semmi extra). Erre elkezd nekem linkeket küldözgetni 200-250 ezres kéglikről amik -bár a környéken vannak-nagyobbak és jobb állapotúak, majd oda kanyarodott végül a beszélgetés, hogy csak rám való tekintettel emel csak ennyit (amennyi amúgy s szerződésben van!). Na itt kicsit felment a pumpám...Nem pofátlan ez egy kicsit? Másoktól, meg itt is hallom, hogy az ő tulajuk évek óta nem emelt. Nem akarok balek lenni...Mindent rendesen fizetek, nem zavarok senkit, nem nyaggatom a tulajt minden marhasággal. Szerintetek érdemes esteleg máshová mennem, vagy ott is ugyanez lesz? Ez az első albim.
2022. máj. 22. 10:30
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
60%

Én nem tudom, hogy te ki a fene vagy és bár ez nem beszélgetős fórum, de kivételt teszek veled!

NEM az a gond, hogy valaki kérdésben, hozzászólásban ugyanazt leírja 82x, legfeljebb unalmas.

Az a gond, ha valaki nyilvánvalóan hazudik és ez rábizonyítható, mint az idézett link 18-as válasza.

2022. máj. 22. 11:59
 12/39 anonim ***** válasza:
75%

"Nem. Azok a legrosszabb tulajok sajna, akik a bérlő pénzéből akarnak havi szinten megélni vagy erősen kiegészíteni a jövedelmüket, mert ők hajlamosak nagyon csak a pénzt nézni."

Semmi köze a bérlőnek ahhoz, hogy a bérbeadó mire költi a bérleti díjat, és abszolút nem ez a bérbeadók fokmérője. De mindjárt elásom magam, amiért a tanári fizetésem mellé bizony jól jön kiegészítésnek a bérleti díj, amit a remek állapotú, jól felszerelt, jól karbantartott lakásomért kapok a korrekt, megbízható bérlőktől...

2022. máj. 22. 21:41
 13/39 anonim ***** válasza:
35%

12. Mi az, hogy "köze/nem köze"? Nyilván beszélgettek egymás élethelyzetéről, szakmájáról, kivel mi a helyzet. Nekem is a tulajom (de az előzőek is) beszéltek magukról is, ahogy én is magamról, megismertük egymást, onnan tudom ezeket a dolgokat róluk.

Nem kell magadra venni, ha te nem vagy ilyen. Leírtam az én személyes tapasztalataimat, hogy általában ezt látom azokon, akiknek sokat jelent a havi 100-150-200 ezer bérleti díj, hogy csak folyamatosan kivenni akarják a pénzt a lakásból, betenni nem. Ha te nem ilyen vagy, akkor ne vedd magadra. Ha te nem szívod a fogad, amikor már rá kell költeni 10 ezer forintot a lakásra, akkor ne vedd magadra.

2022. máj. 22. 22:38
 14/39 anonim ***** válasza:
100%

Szia, 2020. márc 11-én 70% elment Budapestről a lezárások miatt. Akkor felére estek az árak. 1 éve kezdtek el visszakapaszkodni.

Mostanra visszaállt a rend, még az infláció nem érződik.

Úgy saccolom, ennek a lakásnak Covid előtt 220 lehetett a piaci ára, ez leesett 110-120-ra 2020-2021-ben, te már 165-ért vehetted ki, most ki tudná adni 220-ért, de ha jó bérlő vagy, hülye lenne mást keresni.

Nézd meg az árakat te is, döntsd el, érdemes-e költöznöd, és ha érdemes költözz! Nyilván neki is, neked is plusz költséggel és plusz munkával jár, ha költözöl. Legyél képes önállóan (hozzátartozókkal) dönteni erről, légy szíves!

2022. máj. 23. 09:21
 15/39 anonim ***** válasza:
32%
12. Nem az a gond, mire költi a tulajok, valóban semmi köze a bérlőnek hozzá, az a gond, hogy pont ezek a tulajok jellemzően azok azok akik nem tudnak pénzt áldozni a lakásra, ha bármi probléma adódik, meg nem tudják visszaadni a kauciót mert már rég elköltötték. És azok is ő akik rögtön minden adandó alkalommal emelni akarnak mert nekik is nagyon kell az a + 10-20 ezer is. Persze lehet te vagy a szabályt erősítő kivétel, de valóban sok esetben jobb olyan embertől bérelni aki nincs erre rászorulva, és nem borul ki, ha le kell cserélni kb. 8 évente a mosógépet 100 ezerért vagy 15-ért megcsináltatni egy csöpögő csapot.
2022. máj. 23. 09:26
 16/39 anonim ***** válasza:
79%

Én meg azt nem értem, hogyha valakinek gondot jelent a bérlés vagy az emelés, akkor miért kell 2 szobás budai lakásban laknia?

Gondolom nem kergették az asztal körül, ha nem a legdrágább lakások közül szemezgetett. A lakáskiadás egyébként nem jótékonysági intézmény, lehet az igényeket a lehetőségekhez igazítani!

2022. máj. 23. 09:40
 17/39 anonim ***** válasza:
0%

16: Onnantól kedve, hogy van egy konkrét bérlőd vagy egy konkrét bérbeadód, okafogyottá válnak ezek a kalkulálgatások, mert azzal az adott emberrel kell tudnod együttműködni, megegyezni. Nyilván ha 25+ lakást adsz ki, akkor más a helyzeted. De ilyen befektető talán ha max. 10 van Budapesten, nagyobb eséllyel bérelsz olyantól, akinek 1-4 kiadó lakása van, és EGY-KÉT adott partnered van, és onnantól tökmindegy, hogy mások, akikkel nincs dolgod, hogyan működnek, mert nem érint.

Az ilyen tippelgetések ezért mindig olyanok asztala, akik nem bérelnek és nem adnak ki = nincs üzleti partnerük, csak képzelegnek róla, milyen is lehet az.

2022. máj. 23. 09:59
 18/39 anonim ***** válasza:
0%
Töröltek egyet? A 15.-re válaszoltam.:)
2022. máj. 23. 10:02
 19/39 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom ezt nem nekem akartad írni, mert az én hozzászólásomra totál értelmetlen.

(16 vagyok)

2022. máj. 23. 10:02
 20/39 anonim ***** válasza:
100%

Nem töröltek egyet sem, csak elnézted. Van ilyen.

(19 vagyok)

2022. máj. 23. 10:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!