Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Korrekt így az emelés?

Korrekt így az emelés?

Figyelt kérdés
Az jövő honapban jár le az egy év, a tulaj bejelentette emelne 10%-ot (mert infláció, blabla) persze nem örültem, mert már így is 165 ezret fizetek (a lakás budán van másfél szobás átlagos állapotú, nem lepuki, de semmi extra). Erre elkezd nekem linkeket küldözgetni 200-250 ezres kéglikről amik -bár a környéken vannak-nagyobbak és jobb állapotúak, majd oda kanyarodott végül a beszélgetés, hogy csak rám való tekintettel emel csak ennyit (amennyi amúgy s szerződésben van!). Na itt kicsit felment a pumpám...Nem pofátlan ez egy kicsit? Másoktól, meg itt is hallom, hogy az ő tulajuk évek óta nem emelt. Nem akarok balek lenni...Mindent rendesen fizetek, nem zavarok senkit, nem nyaggatom a tulajt minden marhasággal. Szerintetek érdemes esteleg máshová mennem, vagy ott is ugyanez lesz? Ez az első albim.
2022. máj. 22. 10:30
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
82%
Van ilyen is olyan is. Ő valószínűleg a pénzre hajt, nem arra hogy korrekt embernek legyen kiadva. Szerintem nézegess más albit is, hátha kifogsz egy 165 ezreset, valószínűleg ő emelni fog.
2022. máj. 22. 10:33
 2/39 anonim ***** válasza:
87%

Korrekt igen. Előre szólt, és 10%-nal magasabb az infláció.

165 ezres törlesztővel már a sajatod vetalarat is tudnád törleszteni.

Ráadásul az infláció jóval nagyobb mint 10%.

Az más kérdés, hogy hülye, mert a jó albérlő aranyat ér.

2022. máj. 22. 10:44
 3/39 anonim ***** válasza:
100%

Itt még a 16 és 18-as válaszaidban (februárban) egy hét alatt találtál különbet. Akkor most mi a gond?

https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__11601111-az..

De ha feltételezem, hogy akkor elrugaszkodtál a valóságtól, akkor most csináld azt, amit akkor írtál, keress jobbat, olcsóbban!

2022. máj. 22. 10:46
 4/39 anonim ***** válasza:
100%
Vegyél lakást fix törlesztő részlettel
2022. máj. 22. 10:51
 5/39 anonim ***** válasza:
95%

Budán ez egy 1,5 szobás lakásért az emeléssel együtt is egy középár.

Te eldöntöd, hogy neked belefér e, a bérbeadó meg ennek alapján keres másik bérlőt.

Azt nem tartom különösebb erénynek, hogy te eddig fizetted a vállalt kötelezettségeidet, mert ez a természetes.

Szerintem - bérbeadóként - azért a tisztességes bérlők vannak többségben.

2022. máj. 22. 11:02
 6/39 anonim ***** válasza:
74%

Nem. Azok a legrosszabb tulajok sajna, akik a bérlő pénzéből akarnak havi szinten megélni vagy erősen kiegészíteni a jövedelmüket, mert ők hajlamosak nagyon csak a pénzt nézni. A mostani tulajom egy arany ember, lassan két éve nem emelt, azt mondja neki az a lényeg ki van adva (még mindig bőven normális pénzért) és megbízhatóak lakják. De ez az ember szobafestő vállalkozó, saját háza van, két lakást vett még amit kiad, a gyerekének is vett még egy lakást, nyilván nem a mi kis havi bérleti díjunkból akar ő megélni, szóval nem fillérbaszóskodik, jómódú ember a saját jogán.

Félreértés ne essék, a kérdező tulajánál se a 10% emeléssel van a baj (nálunk is ha emelne a tulaj, azt is elfogadnám, attól még ezer más minden okból is korrekt ember maradna a szememben), hanem ahogy küldözgeti azokat az egyéb hirdetéseket a kérdezőnek.

Az előző albérletemben a tulaj egy 60-as néni volt, aki már 15 éve nem dolgozott és az élettársánál lakott, közben az egyetlen lakását adta ki, abból volt a "zsebpénze". Na ő már ilyeneken jajgatott, hogyha 10 ezer forintért meg kellett csináltatni a villanykapcsolót vagy a redőny elszakadt kötelét. Mert a mi albérleti díjunkból akart ő hónapról hónapra megélni, miközben lehetőleg semmit nem akart a lakásra költeni, csak pénzt kivenni belőle. Szörnyű az ilyen.

2022. máj. 22. 11:04
 7/39 A kérdező kommentje:

3-as az nem én voltam, de úgy látszik más is van hasonló helyzetben...

6-os igen nekem is ez a bajom, a stílus, nem az emelés (linkek más sokkal drágább -de jobb- lakásokról, szívességet tesz, h csak ennyivel. Ha az van a szerződésben, hogy ennyivel emelhet és ez a hivatalos KSH adat akkor nem tesz szívességet!...)

Egyébként itt is ez a szitu, van ez az egyszem Nagyitól örökölt lakás és ebből akarják fizetni az új törlesztőjét és még keresni is rajta pár forintot.

2022. máj. 22. 11:17
 8/39 anonim ***** válasza:
27%

Érdekes, mert szó szerint ezeket írta a válaszoló mint te!

...és de, te voltál (stílus!) amivel önmagában nem lenne gond, csak tagadni gáz.

2022. máj. 22. 11:33
 9/39 anonim ***** válasza:
78%
Hát, szerintem lépj le...Tipikusan olyan tulajnak tűnik aki úgy gondolja még ő tesz szívességet, hogy egyáltalán kiadja neked...Ha valami tönkremegy netán, ugyanígy fog hozzáállni (kifogást keres, hogy miért nem az ő dolga, akármi is van a szerződésben, rád akarja fogni, h te tetted tönkre stb). Nekem sem emelt a tulajdonos 3 éve, mert előttünk kifogott sok f.szopo bérlőt, és megbecsüli, hogy mi korrektek vagyunk. Csak sajnos ezt nem lehet előre tudni milyen lesz a tulaj, mert az elején mindenki mézesemázos ugye....Próbálj olyan tulajt keresni akinek több kiadó lakása van, és nem kell neki minden fillér. Mert majd fél év múla megint fog jönni, hogy "drágább lett a kenyér" aztán ért is emel, a végén meg már tényleg 200 ezer felett fogsz fizetni. Ne hagyd zsarolni/hülyének nézni magad. Én 210 ezerért a római parton egy új építésű, izléses újszerű bútorokkal berendezett, minden igény kielégítő (klíma, mosogatógép, elektromos redőny, erkély, indukcós főzőlap... lakást bérlek (még közös medence is van). Amit te bérelsz a leírás szerinte nagyon nem ez a kategória.
2022. máj. 22. 11:34
 10/39 anonim ***** válasza:
40%
Istenem már 8-as, nem teljesen mindegy? Nem erről szól a kérdés, sokszor az agyamra megy már, szinte minden posztnál megjelenik valaki aki elkezdi csesztetni a kérdezőt vagy valameylik válaszolót, h de ezt-meg azt a kérdés is te írtad ki, vagy, hogy "Bélukám" megint te? És ki a fenét érdekel vagy ő volt vagy nem? Főleg, hogy sokszor nem is, rám is fogtak már ilyet, aztán néztem mi a fenéről van szó.
2022. máj. 22. 11:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!