Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Tulaj állandóan ellenőrizgetni...

Tulaj állandóan ellenőrizgetni jár. Zárcsere megoldás?

Figyelt kérdés
Ezt minden hétvégén csinálja. Eddig "legalább" akkor jött, amikor itthon voltunk, majd amikor finoman jeleztük felé, hogy nem kéne, akkor átváltott munkaidőre, amikor egyikünk sem tartózkodik itthon. Onnan vettük észre, hogy átpakol mindent a neki megfelelő helyre, egyszer még el is mosogtott... nem is értem, szerintem kattant. Hiába szólunk neki, akkor mindig kedvesen "persze, hogyne", aztán ismét jön.

2022. máj. 10. 21:45
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem a költözés a megoldás. A zárcserére ugyan jogotok van, de az ilyen alakok abból is balhét csinálnak.
2022. máj. 10. 21:49
 2/14 anonim ***** válasza:
79%

Zárcsere, aztán pedig költözzettek ahogy tudtok.

Ilyen zakkant tulajnak úgysem lehet megmagyarázni, hogy ehhez nincs joga.

2022. máj. 10. 22:00
 3/14 anonim ***** válasza:
38%

En azonnal felmondanek nektek ha kicserelnetek a zarat. A tulajnak kell hogy legyen kulcsa a sajat lakasahoz es a berlo semmilyen javitast, modositast nem vegezhet a tulaj engedelye nelkul, beleertve a zarcseret.

Keress masik alberletet ahol nem jarkal a tulaj a nyakadra. Az nem normalis hogy hetente jon. Ha evente egyszer atmegy korulnezni, arra azt mondom hogy jol van mert biztos szeretne latni hogy van e olyan anyagi kar amit nem jelentettetek neki.

Eloszor is mondd neki hogy ha oda jarkal hozzad akkor keresel masik alberletet.

2022. máj. 10. 23:40
 4/14 anonim ***** válasza:
96%
2022. máj. 10. 23:58
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem költözhetünk csak úgy, még 8 hónapra szól a szerződésünk. Sajnos zárcsere lesz, más megoldás nincsen.
2022. máj. 11. 00:08
 6/14 anonim ***** válasza:
53%
Ha nincs benne a szerződésben,hogy tilos a zárcsere akkor cserélhettek. Az már más kérdés,hogy utána mit csinálna/viszonyulna hozzátok.
2022. máj. 11. 03:04
 7/14 Noren1989 ***** válasza:
100%
Szerintem meg érdemes lenne ezt szerződésbe foglalni, aztàn meg ügyvédileg felszólítani, ha nem teljesíti.
2022. máj. 11. 06:25
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
A szerződésben az is benne van, hogy akkor is átmegy körülnézni, amikor ti nem vagytok otthon? Az, hogy béreltek egy lakást, nem jelenti azt, hogy ő bemehet bármikor. A bérleti díjjal mindent kiegyenlítettetek. A használatot, a magánszférát. Milyen már az, hogy elmosogat? Hozzányúl a dolgaidhoz...a szennyest is átnézi? Itt a tulaj a beteg, de nagyon. Én simán elköltöznék szerződés ide-szerződés oda....
2022. máj. 11. 07:19
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos csak a költözés a megoldás. Pont azért, mert az ilyen tulaj úgy fog reagálni ahogy a 3-as válaszoló, hogy "nehogy már a saját lakásomba ne mehessek be".
2022. máj. 11. 09:48
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Magánlaksértést követ el a tulajdonos azzal ha bemegy a kiadott ingatlanba. Le kell cserélni a zárat, ha ebből sem ért akkor el kell költözni.
2022. máj. 11. 14:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!