Nagyjából mennyi spórolt pénzzel merjek belevágni a különköltözésbe? Mekkora az a havi minimum költség amivel számolnom kell?
2023 elején szeretnék albérletbe költözni, valószínűleg egyedül. Nem szeretnék nagy albérletet egy egyszobás garzonnal is beérném a lényeg, hogy bútorozott legyen. Nagyjából mennyi ezeknek a reális ára egy kisvárosban? Illetve mennyi rezsivel kell havi szinten számolni? Tudom pontos adatokat senki nem fog tudni mondani.
Havi 210.000 Ft-ot keresek ebből 20.000 ezret költők el tankolásra (remélem ez csökken, ha sikerül beköltözni a városba) ehez jönne hozzá az albérlet, rezsi és az egyéb dolgok amik szükségesek.
1,5-2 millió spórolt pénzzel neki lehet vágni vagy az még kevés hozzá?
Kinek milyen tapasztalatai vannak? Minden témához kapcsolódó dolgot szívesen meghallgatok. :)
Albit néztél màr?
Bp, vagy megyeszékhely a "vàros"?
Nézegettem, de mikor előtte barátnőmmel néztük hogy milyen jó lesz majd, ha egyszer külön költözünk már 60.000 ért találtunk butorozottat (ez kb fél éve volt) , most viszont csak 100.000 feletieket találok és a többség nem bútorozott vagy épp 2 szobás. Ezért is érdekel mennyi ezeknek a reális ára.
Mint írtam kisváros, így egyik sem :)
2-3 havi albérlet árával, ami a kaucióhoz kell. Nem igazán értem miért akarod a spórolt pénzedet felélni egy albérlettel?
210000 nettóval nem mennék albérletbe, semmire sem lesz pénzed. Alapvetően kifizeted az albérletet, rezsit, kaját, és már el is fogyott.
#3 pont ezért lesz szükségem a spórolt penzemre :)
#4 ahogy az 1 válaszolonak is írtam megnézem és a talált árakat én nem igazán találtam reálisnak olyan lakásokért, ezért is érdekel, hogy mennyi az ami tényleg elfogadható ár ilyen feltételeknél.
3 vagyok!
ha így külön költözöl később megbánod... lehet 5-10 év múlva, vagy amíg tart a pénzed.
Nem tudom mennyi idős vagy, de jobban járnál, ha sajátra gyűjtenél, és otthon laknál. Ha a barátnőd is gyűjtöget magának, hamar lehet közös sajátot összehozni. De 210000 nettóval, albérletből esélytelen leszel későbbiek folyamán saját ingatlanra.
(Én 45% önerővel álltam neki építkezni és a bank így is 1 millióval kevesebb pénzt adott, mert vidéken van. Pedig Győr 16 Km. A 45% önerőn felül még volt 3,5 millió költőpénzem..., már csak 2,5!)
Nem, nem adja olcsóbban, de nem ugrok bele olyanba aminek nem reális az ára.
Sajnos nem olyanok az itthoni körülmények, hogy sokáig bírjam meg itthon.
Barátnő baratnore gondoltam nem szerelmire. A párom nem akar albérletbe menni, ő saját házat akar, de egyaltan nem spórol /gyűjt rá.
Miután felélted a 2 milliódat mit kezdesz magaddal?
Levonod belőle a 2 havi kauciót és marad 1,8! Havi 90000-el megtoldod a fizetésedet és 20 hónap alatt elfogyott...esetleg kihúzod 2 évig.
2 év múlva pedig vissza kullogsz a szüleidhez? Ekkor sem lesznek jobbak a körülményeid!
"de nem ugrok bele olyanba aminek nem reális az ára."
Az meg van, hogy nem az albérlők diktálják az árakat?!
(Hanem a piac.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!