Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Miért van a legtöbb bútorozott...

Miért van a legtöbb bútorozott albérlet telepakolva ezer éves bútorokkal?

Figyelt kérdés

Albérletet keresünk párommal. Bútorozottat. Amiket láttunk, azok olyanok mint egy időkapszula. Olyan szekrények, amik dédnagyanyám idejében lehettek divatosak vagy azt egyik képen anyu első szekrénysora, amit nászajándékba kapott kb 40 éve. Nagyis szőnyegek. Lehangoló az egész.

Egyik hirdetésnél nem volt kép, de elmentem megnézni személyesen, mert a munkahelyem mellett van és úgy hirdették hogy fiatal párnak ideális, szóval jó lett volna. De nem lett. Kifeküdt százéves rugós ágy, olyan gáztűzhely, amit már nagyanyám is lecserélt vagy 15 éve, monstrum vitrines szekrény. A mosógépnél a hölgy büszkén mondta, hogy ez még igazi minőség és hogy az anyukájának használta a 80-as évek óta. A heverő pedig övé volt lánykorában (kb 60-70 éves a hölgy). És szinte mind ilyen bútorokkal van tele. Lehangoló, ódivatú. Ahol az ember maga sem szívesen él, vendégeket meg főleg nem fogad.

2022. márc. 28. 14:54
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
48%

Ha kiadok egy lakást, akkor az az én érdekem is, hogy igényes legyen. Igényes lakás=igényes bérlő. Szerintem egy rendes bérlő, akinek számít a tisztaság és a jó közérzet, az soha nem bérelne ki egy olyan lakást, amiben még a dédnagymama halottaságyát is úgy hagyták, ahogy volt, ahol 100 éves poros és koszos szőnyegek, paplanok fullasztják a bérlőt, nem beszélve a kámforszagú szocis bútorokról, ágyról (higiéniai és egészségügyi okokból is érdemes 5-10 évente matracot cserélni).

Az IKEA-s bútorok nem olyan drágák, legalábbis mindenki szívesebben élne egy minimalista, de letisztult és modern lakásban, mint egy olyanban, ami már megélt két világháborút és egy rendszerváltást is.

Sokkal igényesebb, korrektebb és gazdaságosabb olcsóbb ikeás bútorokat venni.

Én azon szoktam néha meglepődni, hogy néhány tulajdonos még egy rendes képet sem tud készíteni az ingatlanról. Nem azt mondom, hogy profi stúdiófotóst kell hívni, de legalább arra figyelnének, hogy ne a Nokia 105-el készített homályos képet kerüljenek a hirdetésbe.

2022. márc. 30. 02:06
 32/40 A kérdező kommentje:
30-as, szó sem volt új bútorokról. Van különbség a dédnagyanyám monstrum szekrénye és azt új bútor között. A kettő közti 60 évben is készültek bútorok. Nem a használtsággal van a baj, hanem azzal, hogy egy múzeumban él az ember. De ott vannak például a műszaki cikkek, mint hűtő, mosógép, tűzhely. Azért ezeknél erősen bejátszik az elavulás.
2022. márc. 30. 03:47
 33/40 anonim ***** válasza:
90%

20: De mért nem veszel ki másmilyet? A kiadó lakásoknak kb. 1%-a ilyen maximum. Tele van a piac egymással versengő tip-top lakásokkal!

Nekem mindig ilyesmiket kínál fel:

[link]

Amit leírsz, nagyon, nagyon ritkán látok.

2022. márc. 30. 08:12
 34/40 anonim ***** válasza:
75%
Azért ne becsüljük alá a régi bútorokat, van, amelyik masszívabb, strapabíróbb, tartósabb, mint a csilivili új ikeás. Egyébként ha valakinek van örökségből, vagy ismerősi körből tudott olcsón szerezni, itt-ott volt eladó, ami még használható, azzal fogja berendezni. A leamortizáltról meg beszélni kell a tulajjal, ha ilyen van, de csak mert régi, az még nem biztos, hogy szar is. Nekem van egy nagyon jó kis polcos szekrényem a konyhában, lomiztam, a közeli rendelőt újították fel, és ott tették ki, hogy szabadon elvihető, 2 volt, az egyiket hazavittem, régi masszív darab, de kiváló állapotú, és normálisan is néz ki.
2022. márc. 30. 15:04
 35/40 A kérdező kommentje:
Lehet jó egy régi bútor is, ha mondjuk fel van újítva és egész más stílust kap. De a maguk ósdi valójában nehezen érzi magát kellemesen köztük egy fiatalabb lakó. Ráadásul nehezek, alig lehet mozgatni őket, rengeteg helyet foglalnak. Az már csak hab a tortán, amikor különböző stílusú korszakokból áll össze a berendezés és nem is illenek egymáshoz a bútorok. A nagy batár szekrény mellett a szocializmus kisebb, minimalista szekrénye. De nyilván van akinek ez bejön.
2022. márc. 31. 14:14
 36/40 anonim ***** válasza:
82%
Van akinek erre van oénze. Kivehetsz kutyaól meretű "csak a bőröndöt hozd" design pecókat is havi 300 ezerért, ha neked az tetszik.
2022. márc. 31. 14:26
 37/40 anonim ***** válasza:
77%
Ha csak a stílussal van gondod, még mindig van lehetőséged bútorozatlan ingatlant bérelni. Nekem van olyan régi bútor, ami jobban tetszik, mint az új minimalista vackok.
2022. márc. 31. 14:44
 38/40 anonim ***** válasza:
80%
Azért szerintem egyre kevesebb ilyen van. Én teljesen normális áron (130 + rezsi) bérlek nem lomokkal berendezett 1.5 szobás lakást Budán. Jó persze nem vadiúj designer bútorok vannak benne (erre nem lenne pénzem, de igazán nem is szempont), de teljesen vállalható alsó/középkategóriás pár éves Ikea cuccokkal van berendezve és a háztartási gépek is teljesen korrektek 5-6 évesek, légkondi is van (na az az egy ami tényleg öreg már 10+ éves)
2022. ápr. 1. 09:30
 39/40 anonim válasza:
35%

Teljesen igazad van, rengeteg igénytelen, rosszul fenntartott lakást próbálnak kiadni. Nos 150 ezres árkategóriában már nem is lehet modern lakást találni, vagy rászántok 180-200 ezret per hó, vagy bútorozatlant kerestek. Sajnos borzalmasak egyes hirdetések, én olyan lakást soha nem tekintenék meg amiről nem töltöttek fel képet, mert az egyből azt jelzi hogy vállalhatatlanul szar helyről van szó, tehát 0 kép nélkül nincs értelme időt és pénzt áldozni a megtekintésre szerintem.

Azt meg hogy azért nem cserélik le a régit mert a bérlő szétrongálná az újat, teljes ostoba hozzáállás, elvégre a kauciót pont azért fizeted hogy bármi kár esetén legyen fedezve a veszteség illetve a szerződésben is bele lehet foglalni hogy okozott kár esetén a bérlő köteles azt megfizetni stb.

Itt sokkal inkább a tulaj igénytelenségéről van szó, megörököli a dédipapa 100 éves lakását és úgy van vele minek költsön a felújításra, elvégre nem neki kell abban az ágyban feküdnie amiben a papa 2 hete meghalt...

2022. ápr. 2. 05:56
 40/40 anonim ***** válasza:
Nem mondom, hogy nem értek veled egyet sok dologban, de 150-ért már van normális kégli is, sőt (legalábbis tavaly még olcsóbban is volt, én akkor vettem ki).38-as vagyok. Egyébként "nagyibútoros" lakásba én sem költöztem volna be. Azt megvégképp nem értem miért gondolja a legtöbb tulaj, hogy minden bérlő egy igénytelen barom aki szétcseszi a lakást. Biztos vannak ilyenek is, de szerintem ők a kisebbség pláne azok között akik kicsenegetnek havi 120 felett és normális dolgozó emberek (nem bulizós, betépős egyetemisták, vagy őrült állatbarát 5 macskával és 2 kutyával-ezt félre ne értse senki én is egy macskával bérlem a kéglit, de ugye van az a kategória)
2022. ápr. 4. 14:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!