Miért van a legtöbb bútorozott albérlet telepakolva ezer éves bútorokkal?
Albérletet keresünk párommal. Bútorozottat. Amiket láttunk, azok olyanok mint egy időkapszula. Olyan szekrények, amik dédnagyanyám idejében lehettek divatosak vagy azt egyik képen anyu első szekrénysora, amit nászajándékba kapott kb 40 éve. Nagyis szőnyegek. Lehangoló az egész.
Egyik hirdetésnél nem volt kép, de elmentem megnézni személyesen, mert a munkahelyem mellett van és úgy hirdették hogy fiatal párnak ideális, szóval jó lett volna. De nem lett. Kifeküdt százéves rugós ágy, olyan gáztűzhely, amit már nagyanyám is lecserélt vagy 15 éve, monstrum vitrines szekrény. A mosógépnél a hölgy büszkén mondta, hogy ez még igazi minőség és hogy az anyukájának használta a 80-as évek óta. A heverő pedig övé volt lánykorában (kb 60-70 éves a hölgy). És szinte mind ilyen bútorokkal van tele. Lehangoló, ódivatú. Ahol az ember maga sem szívesen él, vendégeket meg főleg nem fogad.
Nem értem, hogy miért rugózol ezen, amikor nyugodtan kivehetsz egy bútorozatlan lakást is amibe olyan ágyat és egyéb bútorokat veszel amilyent csak akarsz?!
Tehát??
Mivel ezeket a lakásokat is kiadják, ezért vannak, akiket nem zavar.
HA meg neked nem tetszik, keress bútorozatlan lakást.
Mert a magyar lakáskiadók csórók, a nyugdíjkát, fizukát akarják kiegészíteni azzal a 100-150-nel. Nem olyan, mint nyugaton.
Amúgy is örökölte, nem akar ő abba semmi pénzt beletenni, csak kivenni belőle(d) minden fillért. Ha már a redőnyt vagy a villanykapcsolót kell javíttatni 10-20 ezerért, azért is húzni fogja a száját.
Igen, kiveszik. Amíg albérletben laktam, 6 évig voltam ilyen típusúban, amiről írsz. Nem tetszett, de olcsó volt, a fürdő fel volt újítva, nekem ez elég volt.
Azt mondod, hogy jó az IKEA bútor is, de még mindig nem érted, mi vele a baj. Az Ikea basic jól tud kinézni, de rohadt hamar tönkremegy, szóval esélyes, hogy ha ott laksz pár évig, az első pár havi bérleti díjat elviszi, hogy utánad új bútorokat kell venni, vagy te fogsz hisztizni, hogy állandóan tönkremegy valami, csináltassa meg a tulaj, mert te rendeltetésszerűen használtad, mégis leszakadt a polc.
Neked bútorozatlan lakás kell, vagy több pénzért normális bútorokkal teli pakolt. Olcsó legyen, és kevésbé tetszetős, vagy drága, de szép? Ezt mérlegeli mindenki. Ha meg azt mondod, hogy de hát drága a ronda is, akkor vagy igazad van, vagy nem. Ha valaki kiveszi, akkor nem.
Ok, de folyton azt írják, hogy azért drága az albérlet, mert hogy valaki mennyit költött a bútorokra, amik amortizálódnak stb. Kutya, kisgyerek pont ezért nem is mehet. Mert hát tönkreteszi a bútort. Ezeknek a bútoroknak az értéke konkrétan nulla. Szoktam látni hogy a tulajdonosnak szerencséje van, ha valaki saját költségen elviszi tüzelőnek. Egy nyári napon, lomtalanításkor szebbet lehet kifogni.
De most komolyan, mire lehet használni egy hepehupásra kifeküdt ágyat? Egyszer voltam egy barátnőm ismerősénél, aki ilyet bérelt. Azt mondta ha plédet hajtogat a mélyedésekbe, nem is olyan rossz. De gondoltam valami nagyon jelképes összegért lakik ott, így örül, hogy ez van. Na de 150 ezerért olyan ágyon aludni, aminek a lyukaiba plédet kell tömködni? Hogy lehet azon aludni? Konkrétan az ember soha nem tudja magát kipihenni.
Bútorozottat nyilván nem keresek, mert ha költözni kell (esetleg vissza a szülőkhöz) mit csinálunk egy lakásnyi bútorral? Ha legközelebb találunk vállalható bútorozottat, szintén mi legyen a sajátunkkal?
#17: attól, hogy nem tudnád pénzért eladni a mamabútort, ha tönkreteszik, akkor is iszonyú drága a pótlása.
Jóvanazúgy, én is ilyen szedett vedett bútoros alberletekben laktam mindig. Ha olcsón akarsz lakni, akkor ez van.
Lényeg hogy ne legyen csótány, penész, meg viszonylag normális legyen a lakóközösség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!