Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Miért van a legtöbb bútorozott...

Miért van a legtöbb bútorozott albérlet telepakolva ezer éves bútorokkal?

Figyelt kérdés

Albérletet keresünk párommal. Bútorozottat. Amiket láttunk, azok olyanok mint egy időkapszula. Olyan szekrények, amik dédnagyanyám idejében lehettek divatosak vagy azt egyik képen anyu első szekrénysora, amit nászajándékba kapott kb 40 éve. Nagyis szőnyegek. Lehangoló az egész.

Egyik hirdetésnél nem volt kép, de elmentem megnézni személyesen, mert a munkahelyem mellett van és úgy hirdették hogy fiatal párnak ideális, szóval jó lett volna. De nem lett. Kifeküdt százéves rugós ágy, olyan gáztűzhely, amit már nagyanyám is lecserélt vagy 15 éve, monstrum vitrines szekrény. A mosógépnél a hölgy büszkén mondta, hogy ez még igazi minőség és hogy az anyukájának használta a 80-as évek óta. A heverő pedig övé volt lánykorában (kb 60-70 éves a hölgy). És szinte mind ilyen bútorokkal van tele. Lehangoló, ódivatú. Ahol az ember maga sem szívesen él, vendégeket meg főleg nem fogad.

2022. márc. 28. 14:54
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
97%
Hát mert örökölték a lakást ill. felszabadult valami rokon elhalálozásával és nem vesznek bele új bútorokat, hiszen a benne levők is kibírtak már 100 évet, tehát még legalább százat kibírnak. Közgazdaságilag meg nagyon nehéz kimérni, hogy új bútorok beszerzése mennyi idő alatt hozza meg a befektetést.
2022. márc. 28. 15:01
 2/40 anonim ***** válasza:
89%
Szinte senki sem fog vadi új vagy pár éves bútoroka, berendezést venni, több százezerért, hogy pár év alatt leamortizálja egy lakó ( persze kivétel van).
2022. márc. 28. 15:02
 3/40 anonim ***** válasza:
93%

Mert nem abban az árkategóriában keresel, ahol belefér az új bútor.

Egy lakást bebútorozni sok millió Ft, ez a berleti díjban havo 50-100e plusz minimum.

A bérlők pár év alatt leamortizálják az új bútort, a régiek azért vandálbiztosabbak.

2022. márc. 28. 15:19
 4/40 anonim ***** válasza:
69%
Ezért okosabb igényes embereknek bútorozatlan lakást keresni, azt úgy rendezed be, ahogy neked tetszik.
2022. márc. 28. 15:22
 5/40 anonim ***** válasza:
93%
A kiadandó lakásba nem vesznek bútort, hanem már "van" benne, ha meg netán nincs, akkor is olcsó valamit szereznek be, amiért nem kár, ha tönkreteszik a lakók.
2022. márc. 28. 15:36
 6/40 anonim ***** válasza:
94%

Gondolom úgy vannak vele, hogy többe kerülne eltüntetni a régi bútorokat és beruházni újra, mint amennyivel többet el tudnának kérni az albérletért.

Én lakás vásárlás után vagyok, bár még csak nézegetem a berendezéseket, de minden igényesebb bútor rohadt drága, simán milliós összeget tudnék beleölni a berendezésbe. Nyilván magam igényére rendezem be.

Ha meg albérlőnek "olcsón" rendezed be akkor azon megy majd a nyűglődés, hogy miért IKEA Basic bútorok vannak, és mire kérsz el ennyi pénzt.

2022. márc. 28. 15:51
 7/40 anonim ***** válasza:
80%
Az ikeabutort veheted meg ujra,ha elkoltozol,mert hamar tonkremegy. De az mar nem tetszene,ugye??
2022. márc. 28. 16:28
 8/40 anonim ***** válasza:
76%

Nincs a legtöbb albérlet telepakolva régi bútorokkal. Legelterjedtebb az ikeás bútorozás, ingatlanirodánál követelmény is, nem vállalják el máshogy.

Hol keresel, hogy keresel és mennyiért, ebben rejlik a kulcs.

Ha beikszeled, hogy felújított lakás érdekel csak, biztosan nem jön elő ilyen.

2022. márc. 28. 18:53
 9/40 anonim ***** válasza:
88%
Most voltam bútorokat nézni, mert teljesen felújítom a konyhát. Pult, szekrények alul-felül, egyszerű panelkonyha. Úgy lesz másfél millió, hogy ebben a gépek nincsenek benne. Semmi mahagóni berakás, egyszerűen ennyibe kerül. Akkor még vedd hozzá a hálót, nappalit, előteret, és rájössz, miért lesz jó a nagyibútor is a bérlőnek.
2022. márc. 28. 19:12
 10/40 A kérdező kommentje:

Akkor most ez rendben van így? Akik szerint igen, azok maguk is ilyen dédnagyanyám bútora között élnek? Igen, az IKEA bútor is jobb, nem kellene luxust bútor, csak ne érezze magát úgy az ember, mintha minden darab lomtalanításból került volna oda. (Amúgy ott is modernebb darabok vannak)

Értem én, hogy valaki örököl és nulla befektetéssel akar sokat kaszálni, de egyáltalán ezeket kiveszi valaki? Mert különösebben nem is olcsók. Szóval még azt sem lehet mondani, hogy egy hajléktalannak jó lesz jelképes összegért. Igényes ember ilyen lakást biztosan nem vesz ki, főleg nem 150 ezer körüli áron. Ismerősömék 100 ezerért adnak ki egy garzont és teljesen új bútorokat vettek bele, nem egy agyonhasznált heverőt, amiből kiáll a rugó. És amikor megkérdeztük, hogy van-e mód rá, hogy elvigyék azokat a bútorokat amik nekünk nem kellenek, azt mondták hogy nincs. Gondoltuk veszünk egy francia ágyat a két egyszemélyes rugós ágy helyett (fiatal párnak hirdetve, külön ággyal!)

2022. márc. 28. 20:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!