Miért van a legtöbb bútorozott albérlet telepakolva ezer éves bútorokkal?
Albérletet keresünk párommal. Bútorozottat. Amiket láttunk, azok olyanok mint egy időkapszula. Olyan szekrények, amik dédnagyanyám idejében lehettek divatosak vagy azt egyik képen anyu első szekrénysora, amit nászajándékba kapott kb 40 éve. Nagyis szőnyegek. Lehangoló az egész.
Egyik hirdetésnél nem volt kép, de elmentem megnézni személyesen, mert a munkahelyem mellett van és úgy hirdették hogy fiatal párnak ideális, szóval jó lett volna. De nem lett. Kifeküdt százéves rugós ágy, olyan gáztűzhely, amit már nagyanyám is lecserélt vagy 15 éve, monstrum vitrines szekrény. A mosógépnél a hölgy büszkén mondta, hogy ez még igazi minőség és hogy az anyukájának használta a 80-as évek óta. A heverő pedig övé volt lánykorában (kb 60-70 éves a hölgy). És szinte mind ilyen bútorokkal van tele. Lehangoló, ódivatú. Ahol az ember maga sem szívesen él, vendégeket meg főleg nem fogad.
Kérdező!
A kritizálás és a fillér nélküli igényesség az már megy.
Most járjál elő jó példával.
Vegyél egy átlagos panelt 35 millióért, újíttasd fel kb. 10 millióért.
Majd bútorozzad be további 5 millióért.
Majd a már 50 millióban lévő felújított és vadi új bútorokkal berendezett lakásodat add ki jó olcsón, hogy a kényes ízlésű de csóró albérlőknek is megfeleljen, akik majd pár hónap alatt leamortizálják.
Hajrá!
Kérdező, a kockázatos lakáskiadás bevételét kell összevetni a szinte kockázatmentes állampapír hozamával. Alig jön ki a matek így is és te sem fizetnél másfél-kétszeres árat egy szépen bútorozott lakásért, gondolom.
A sajátodat meg évekre-évtizedekre újítod fel, plusz ott nincs értelmezve a nyereség hiszen az nem egy jövedelemforrás, hanem a saját lakásod, ott belefér a jobb bútor.
Hát ha az állampapír ennyivel jobb biznisz, akkor miért nem abba fektet mindenki?
Látom azért sokan eléggé igénytelenek.
Lásd 20-as : " az igényesség az már megy" Hát az legyen a legnagyobb bűnöm, hogy igényes vagyok a környezetemre. Főleg, ga fizetek is érte. Én eddig sem putriban vagy lomtárban éltem, a szüleim sem igénytelen emberek. És gyanítom az itt hozzászólók sem azok, csak úgy vannak vele, hogy albérlőnek az is jó. Kb mintha a bérlő egy szakadt csöves lenne, aki szánalomból él ott, nem pedig egy dolgozó ember aki havi szinten minimum egy fél fizetést letesz.
Az is butaság, hogy az ingatlan befektetést az állampapír befektetéssel vetik össze. Az ingatlan befektetés nem egy olyan biztos biznisz, mint az állampapír. Nagyokat bukni is lehet rajta, bár az utóbbi 5-7 évre nem ez volt a jellemző.
Ezt mindenhol tanácsolják (külföldön is), hogy az ingatlan befektetéseket inkább a tőzsdei befektetésekkel hasonlítsuk össze.
"Hát az legyen a legnagyobb bűnöm, hogy igényes vagyok a környezetemre. "
Lehet igényesnek lenni, csak fizesd meg az árát!
Ismered gondolom a piac két fő szabályát: kereslet-kínálat. Ha neked nem tetszik a használt bútorral felszerelt lakás akkor nem veszed ki, nem kényszerít rá senki.
A másik szabály a minőség és az ár. Mi ugyanazt a lakást kiadtuk felújítás előtt a régi bútorokkal is, majd a régi bérlő kiköltözése után meg felújítás után is új bútorokkal. Nyilvánvalóan utóbbi esetben volt némi emelés az árban. Szóval ha neked új bútorokkal felszerelt igényes lakás kell akkor annak az ára is annyi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!