Hogyan törjek ki egy sajátba? Opciokat kérek
Nagyon olcso albéletben élek most, tehát 2 főnek(a párommal aki anyunál lakik fél lábbal)élhetetlen.
Ha osszekoltozunk nagyobba, akkor ezt a kicsit fenntartom továbbra is (szakitás esetre), tehát a koltségeim nőnek.
Ha minden jol menne, evek mulva vehetnénk kőzös ingatlant együtt
Opciok szakításra:
A nagyobb albiban nem tudok saját ingatlanra gyűjteni, a kis lakást nem lehet kiadnom.
Vagy nem koltozok vele ossze, akkor bukta az evek mulva talán közös ingatlan, meg házasság meg minden.
De éveken át tudok gyűjteni sajátra. De lassan már itt leszek nyugdíjas.
Vagy kèrek valahonnan pénzt önerőre es beleugrok vmi olcso saját lakás hitelébe, es a pàrommal egyutt tudok akkor élni(aki nem fog anyagilag besegiteni semmit, igy lenne neki kenyelmes..)
Valahogy gőzöm sincs mit tegyrk de màr lassan innen megyek nyugdijba a mini garzonbol..
Féléves lassan
Felnottek vagyunk.
Értem. Hát, fél év után még nem költöznék össze senkivel, főleg, ha ennyire nincs rá akarat a másik fél részéről.
Ha a helyedben lennék és lenne módom egyedül lakást venni, hitelt fizetni, akkor megtenném, amibe ő is beköltözhetne. A költségeket megosztanátok, és ha nem működik, kiteheted. Ha nincs módom egyedül lakást venni, akkor maradnék az albérletben. Ha időközben kivesz egy lakást, akkor "vendégeskednék" nála, a költségekbe is beszállva, és ha nem működik, lelépnék. Ha meg nem lép semmit, akkor ez is egy indikátora annak, hol szerepelsz a jövőbeli terveiben.
53-as vagyok: a "költségekbe beszállva" alatt azt értem, hogy ha sokat lennék nála, effektíve vele élnék, beleadnék a rezsibe. A bérleti díjba nem szállnék be, ha felajánlotta, hogy fizeti ő.
A korotokat csak azért firtattam, mert egészen más a megítélése egy ilyen kapcsolatnak/hozzáállásnak, ha 30-40 közöttiek vagytok (neadjisten idősebbek), mint hacsak huszonegynehány évesek.
Most elengedem a sztori tobbi reszet, de en csak azt nem ertem, hogy hogyan is akarsz hitelt felvenni, ha egy 100 ezres albi ennyire megvagna? Hogy erted, hogy kersz valakitol penzt onerore? Ki adna neked kolcson tobb milliot? Es azt hogyan fizeted neki majd vissza? Ezen felul a banki hitel torlesztojet tudnad fizetni? Mibol fizeted a felujitast? Csak mert az “olcso lakas” azt jelenti altalaban, hogy eleg szar allapotban van.
En ugy erzem, hogy nem csak a kapcsolat, de a sajat lakas is halott ugy.
Én se értem, hogy hogy akarsz lakást venni, ha gondot jelent neked jelenleg, hogy pár százért fel kellene újítania a mostani albit, ha kiköltözöl.
Ha kérsz pénzt önerőre, akkor hogy fizeted az önerőhetelt + hitelt + rezsit (még akkor is, ha a rezsit fizetné a lovagod)? A vagyonszerzési illetékről ekkor még nem is beszéltem.
Szerintem te közel nem vagy ahhoz, hogy legyen egy sajátod (hitelre). A palid nem akar elköltözni anyukától, mert kényelmes neki így. Te se, és ő se hisz igazán a kapcsolatotokban, de elvagytok, mert a langyos húgy is jobb, mint a semmi.
Ilyen helyzetben maradj a garzonban, lassan csináld meg azt a felújítást, amit beígértél (neked is jobbak lesznek a körülményeid tőle), majd ha jön egy olyan ember, aki valóban veled tervez, akkor ketten majd megoldjátok a hogyantovábbot.
56: Bérbeadóként mondom, hogy 2 főre drágábban adom ki és a másik embert is bele kell foglalni a szerződésbe és neki is alá kell írnia a közjegyzőit.
Lehet, hogy nem enged állandóra 2 főt a bérbeadó ott a pici lakásban. Ha mondjuk 20 nm vagy kisebb, még jó hogy...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!