Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Hogyan törjek ki egy sajátba?...

Hogyan törjek ki egy sajátba? Opciokat kérek

Figyelt kérdés

Nagyon olcso albéletben élek most, tehát 2 főnek(a párommal aki anyunál lakik fél lábbal)élhetetlen.

Ha osszekoltozunk nagyobba, akkor ezt a kicsit fenntartom továbbra is (szakitás esetre), tehát a koltségeim nőnek.

Ha minden jol menne, evek mulva vehetnénk kőzös ingatlant együtt

Opciok szakításra:

A nagyobb albiban nem tudok saját ingatlanra gyűjteni, a kis lakást nem lehet kiadnom.

Vagy nem koltozok vele ossze, akkor bukta az evek mulva talán közös ingatlan, meg házasság meg minden.

De éveken át tudok gyűjteni sajátra. De lassan már itt leszek nyugdíjas.

Vagy kèrek valahonnan pénzt önerőre es beleugrok vmi olcso saját lakás hitelébe, es a pàrommal egyutt tudok akkor élni(aki nem fog anyagilag besegiteni semmit, igy lenne neki kenyelmes..)

Valahogy gőzöm sincs mit tegyrk de màr lassan innen megyek nyugdijba a mini garzonbol..

2022. jan. 26. 11:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/100 anonim ***** válasza:
100%

Mivel az összeköltözés témája napirenden van, beszéltetek már róla és (ha jól értem) neki kéne lépnie, javaslom, bízd rá, te pedig engedd el. Amennyiben valóban szeretne veled együtt élni, akkor lépni fog. Igen, értem, hogy ez így most kényelmes a számára, meg nyilván anyagilag is sokkal jobb, ezért nem akarózik mozdulni.

De véges határidőn belül úgyis eldől. Ha kibérel valamit, továbbléphettek: megbeszélhetitek, milyen felállásban fogjátok fizetni. 3-6 hónap után úgyis kiderül, tudtok-e együtt élni, addig megtarthatod a minigarzont is. Ha nem lép még hónapok múlva sem, akkor vagy maradtok így és meglátjátok, hova kunkorodik a kapcsolat, vagy eldöntöd, hogy neked ez belefér-e a jövőbeli terveidbe. Addig meg gyűjtögess és idővel összejöhet a saját lakás is.

2022. jan. 27. 17:03
 92/100 anonim ***** válasza:
100%

De ki beszél úgy a párjáról, mint a 3. szomszédról? Ez a srác.

Csakis úgy juthatsz előre, ha kockázatot vállalsz. Egy albérlet pedig mindig “kidobott pénz”, de vannak helyzetek, amikor szükséges, így mégis megéri. De ha azt érzed a barátodon, hogy nem lenne képes (nem akarná) fizetni a lakhatását, étkezéseit, ruháit, stb., akkor maradj a saját albérletedben. Bizony, van az a helyzet, amikor nem tudsz előrébb lépni az adott jövedelmeddel.

2022. jan. 27. 17:26
 93/100 anonim ***** válasza:
100%

De most jól értem, hogy az előző párjaiddal is csak albérletbe mentetek? És akkor nem volt probléma, hogy "nem akarnak közösen venni valamit"?

Itt szerintem te ülsz fordítva a lovon. Őszintén, miért várod el a párodtól, hogy fél év járás után beleugorjon veled egy olyan pénzügyi döntésbe, amit a többség csak az esküvő után hajlandó meglépni?

Miért lesz bizonytalan a hozzáállása ettől? Miért gondol folyton a szakításra, ha amúgy szívesen összeköltözne veled, csak nem venne közös ingatlant? Nekem úgy tűnik te vársz el olyasmit a párodtól, amit az intelligens emberek biztos nem vállalnának be önként.

2022. jan. 27. 18:29
 94/100 anonim ***** válasza:
100%

#93 Hagyd rá, erről pofázok neki, hogy bezzeg az előző párjaival simán belement a szülőkkel lakásba is, gondolom azok sem kértek bérleti díjat, most meg kifogásként játssza az "emancipált nőt" ahogy korábban fogalmazott valaki.

És fel se fogja, mert leírja újra és újra ugyanazt :D

2022. jan. 27. 18:41
 95/100 anonim ***** válasza:
100%

De nekem ezek is furák, a hozzászólásai, megnyilvánulásai olyanok mintha élete első párja lenne meg valami dedós-óvodás gyerek lenne.

Közben meg az összes állítólagos párjával még aznap összebútorozott, ami már önmagában is hülyeségnek hangzik :D

2022. jan. 27. 18:44
 96/100 anonim ***** válasza:
100%

91-es vagyok.

Szerintem itt egyszerűen arról van szó, hogy két fél nem ugyanott tart a kapcsolatban. A kérdező lépne már előre, de a barátja még nem. Egy nőnek ez mindig más, neki lehet, hogy már ketyeg a biológiai órája is, de nem hiszem, hogy ez olyasmi, amit értelme lenne erőltetni. Fél év után a közös lakásvásárlás nagy marhaság, azt csak akkor szabad meglépni, ha mindkét fél hosszú távra elkötelezte magát a másik mellett. A közös bérlésnek lenne értelme, ha mindkét fél akarná. Azért egy dolog zavarna, ha én lennék a kérdező helyében. Nyilván vannak hosszabb-rövidebb időszakok, amikor együtt vannak, együtt végzik a házimunkát, együtt vásárolnak, együtt főznek. Mi ez, ha nem "próba" az együttélésre? Ezen felül mi kell még? Az, hogy bírják-e majd anyagilag? Vagy az, hogy mi van akkor, ha végleg megszűnik a mamahotel-szolgáltatás? Vagy ki kell derüljön az is, vállalna-e a másikkal közös családot?

De a férfi szemében meg az kelthet bizonytalanságot, ha a nő ragaszkodik a saját albijához, hátha nem jön össze a dolog.

Ennél nagyobb bizalom kellene a közös jövőt illetően.

2022. jan. 27. 18:48
 97/100 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy őszintén, nézzük fordítva.

Ti kivennétek csak azért albérletet, hogy a királykisasszony ott tudjon lakni?

Főleg ha a királykisasszony kijelenti, hogy fizetni nem tud, mert fenntartaná a saját albérletét szakítás utánra?

Mert én biztos nem.

2022. jan. 27. 18:49
 98/100 anonim ***** válasza:
100%

"Mi ez, ha nem "próba" az együttélésre? Ezen felül mi kell még?"

Na de ez a baj, hogy a kérdező már ezt az alapvető és teljesen érthető gondolatmenetet is teljesen kifordulva éli meg. Innentől tényleg nincs miről beszélni.

2022. jan. 27. 18:53
 99/100 anonim ***** válasza:
100%

#96 Szerintem amúgy a csaj nem akar közösen bérelni, ha jól értettem. Mert akkor fenn kell tartania a jelenlegi albérletét, meg az újat is, amire nincs pénze.

A srác felajánlotta, hogy fizeti az egészet, de ez sem igazán jó, mert akkor nem fogja "otthon érezni magát".

Az egyetlen megoldás, ha közösen vesznek lakàst, ami előtt a srác ki akarja próbálni az együttélést, amiből a kérdező arra következtet, hogy a srác "szakítani akar", ezért meg kell tartania az albérletét.

2022. jan. 27. 18:57
 100/100 anonim ***** válasza:
100%
99: Nekem az az érzésem a leírtak alapján, hogy a kérdező szabadulna már ebből a minigarzonból és lépne tovább a komolyabb elköteleződés és a házasság irányába azzal a partnerrel, aki éppen van, de a másik fél ezt még nem akarja. Ami, tekintve, hogy hat hónapja vannak csak együtt, nem csoda. Túl korai. Persze össze lehet költözni, ha ez nem jár komolyabb anyagi áldozattal ennyi idő után is (legfeljebb nem működik a kapcsolat), de kiadni egy rakás pénzt egy albérletre, amit lehet, hogy pár hónap után fel fognak mondani, szerintem nem jó ötlet. Legalább fél évet várnék még.
2022. jan. 27. 19:44
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!