Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Az albérlők, (gyerekük is...

Az albérlők, (gyerekük is van) nem akarnak kiköltözni a lakásomból. Mit tehetek?

Figyelt kérdés

Már 4 éve adtam ki nekik a lakásom albérletbe, 2 éve született gyerekük is. Mivel a testvérem volt kollégái ezért beköltözésükkor is már nagyon baráti áron lett kiadva, és azóta nem is emeltem nekik a bérleti díjat. Adózott albérlet, az első perctől kezdve ebből a baráti árból is ugyanúgy leadóztam amit kell, csekk formájában fizetve az adót utána. Ha bármi eltört, elromlott sose csináltam belőle perpatvart. Vagy kifizettem, ha olyan jellegű volt, vagy úgy maradt. De különben nem volt sok kár és azok is úgy vélem nem szándékosak voltak.

Mindennel 100%-ban felszerelt lakás.

Ideiglenes lakcímük is egyben az albérlet. Szerződés volt írva, de csak sima általunk fogalmazott és általunk aláírt.

Viszont most már szükségem van a lakásomra, én akarok benne élni. De nem akarnak kiköltözni a bérlők és kezd elmérgesedni a viszony. Ebben a hónapban már az albérleti díjat (és vele a rezsi összegét) sem utalták már el a bankszámla-számomra.

Mit tehetek hogy ezek a hálátlan emberek elhagyják a lakásomat? Még mielőtt nem lesz nagyobb baj...

Válaszaitokat előre is nagyon köszönöm.

2021. dec. 15. 08:56
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
100%

Elmennek hazulról, leveszed az ajtót, betöröd az ablakokat, kiveszed a biztosítékot mire visszaérnek a bevásárlásból lakhatatlan a "házuk".

Te meg elkocsikázol valami félreeső helyen elrejted az ajtót meg a biztosítékot, tehát ha pereskednek sem lesz bajod.

Te meg megmondhatod, hogy önkényes lakásfoglalók, akik nem hajlandóak fizetni, nem sajnálod őket.

2022. márc. 16. 12:28
 32/33 anonim ***** válasza:
100%
Na mi lett?
2022. márc. 16. 13:35
 33/33 anonim ***** válasza:
100%
Elmentek?
2022. márc. 16. 16:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!