Albérlő 3 gyerekkel,nem akar fizetni,már 4 hónapja,sem kikőltőzni.Van egy szerződésünk az albérlet kiadásáról.Mit tehetnék,hova fordulhatok?
Olvastam itt, hogy vagy kikapcsoltatnak egy közművet, vagy beköltöznek melléjük.:)
Van, aki zárat cserél és kiteszi a holmijukat.
Ha van benn gép, bútor, amit szintén béreltek, azt elszállíthatod, eladhatod esetleg, hátha számít az is. Tehát rontsd a komfortjukat.
Volt tulaj, aki leemelte és elvitte a bejárati ajtót.:)
Az komoly, hogy mit meg nem tesznek emeberek. Az ilyen mit hisz?
Nő vagy férfi? Ha nő akkor úgyse áll le keménykeni ha kiszórod a cuccait, ha férfi akkor meg mérlegeld, hogy erősebb-e nálad, de úgy jársz a legjobban, ha 2 haverodat magaddal viszed.
Gondolom a rezsit se fizetik, alsóhangon 600k-s károd van idáig, azt a pénzt már nem látod soha sajnos. Cselekedj.
Egyik sem legális.
"kikapcsoltatnak egy közművet" - birtokháborítás
"beköltöznek melléjük" - birtokháborítás, magánlaksértés
"zárat cserél" - birtokháborítás, magánlaksértés
"kiteszi a holmijukat" - birtokháborítás, magánlaksértés, lopás
"leemelte és elvitte a bejárati ajtót" - birtokháborítás, magánlaksértés
6: És ha végrehajtó teszi ezt, az mért nem illegális?
Mert megvalósítja ugyanezt.
# 7
Hol van a jogtalan támadás egy ilyen helyzetben? Mert a jogos védelem csak ilyen esetben alkalmazható. Csupán az, hogy megkárosítanak, nem mentesít a büntethetőség alól.
# 8
Miért, ha a rendőr előállíthat, akkor már te is előállíthatsz bárkit? Ha a bíró ítéletet hoz, akkor te is hozhatsz? Komolyan úgy gondolod, hogy a jogrend így működik, vagy ez valami troll visszakérdezés volt?
A törvény speciális jogkörrel ruházza fel a végrehajtót. Kicsit mélyebben nézve: a végrehajtó akkor intézkedik, ha már valaki, aki erre jogosult (pl. bíróság) "igazságot tett", és nem a tulajdonos ütött a hasára, hogy ő most kilakoltat.
9: Hát mert ha én vagyok a tulaj, akkor én veszem fel és fizetem a végrehajtót, tehát az én megbízásomból dolgozik. Bemegyek a közjegyzői irodába és kiadom az utasítást végrehajtásra. Tehát akkor miben különbözik?
"ha a rendőr előállíthat, akkor már te is előállíthatsz bárkit?" A rendőr is az én hívásomra jön ki, én fizetem, nekem dolgozik. Ezen felül köteles vagyok bűncselekmény elkövetőjét a helyszínen tartani a rendőr kiérkezéséig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!