Albérlő 3 gyerekkel,nem akar fizetni,már 4 hónapja,sem kikőltőzni.Van egy szerződésünk az albérlet kiadásáról.Mit tehetnék,hova fordulhatok?
9: Nem az volt a kérdés, mi a különbség a tulaj és a végrehajtó között, ha nem hogy mi a különbség a bérlő ellen elkövetett jogsértésekben.
Mért nem illegális, ha a végrehajtó követi el a birtokháborítást, magánlaksértést, lopást?
11: és az nem jogsértés, hogy lényegében meglopja a tulajt?
Ha mindent fizetne, azt mondom ok, jogsértés, de ilyen esetben ki kell b..szni az ilyen férgeket gyerekestül, kutyástul..
# 11
"Hát mert ha én vagyok a tulaj, akkor én veszem fel és fizetem a végrehajtót, tehát az én megbízásomból dolgozik."
Egyrészt ez nem igaz, hogy a te megbízásodból dolgozik, itt nincs szó megbízásról, csupán az államapparátus a te érdekedben jár el. De még ha a te megbízásodból is dolgozna, akkor is lehetnek speciális jogkörei, amire ő jogosult, egy átlag állampolgár meg nem.
"A rendőr is az én hívásomra jön ki, én fizetem, nekem dolgozik."
Egyrészt ez a világ legnagyobb bullshite, hogy a rendőrt te fizeted, meg neked dolgozik. Másrészt akkor mi van, ha a te hívásodra jön ki? Hogyan kapcsolódik ez ide?
"Ezen felül köteles vagyok bűncselekmény elkövetőjét a helyszínen tartani a rendőr kiérkezéséig."
És? Mi a kapcsolat az eddigiekkel?
# 12
A végrehajtó a bírósági vagy azzal egyenértékű határozat alapján teljesen legálisan lakoltat ki, azzal nem követ el jogsértést. Tehát nem lehet meghatározni a különbséget, mivel egyik esetben nincs jogsértés, a másikban meg van.
Azért nem illegális, mert a törvény felhatalmazza erre a tevékenységre.
# 12
De, az is egyfajta jogsértés, hiszen a szerződéses kötelezettségét nem teljesíti, illetve ha már fel van mondva a bérleti szerződés, akkor jogcím nélkül használja az ingatlant. Csakhogy az egyik jogsértésre egy másikkal reagálni maximum óvodában menő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!