3 hetet kaptam kiköltözni az albérletemből (részemről nem történt szerződésszegés) Mennyire jogszerű ami történt velem?
Azért gondold át, hogy milyen értékeid maradtak a lakásban, mert ha te nem fizeted ki a rezsihátralékot, ők nem fogják odaadni a cuccodat.
Behajtani nem fogja tudni rajtad, - te sem rajta a holmikat - mivel nincs érvényes szerződésetek, te meg nem tudod bizonyítani, hogy ottmaradt bármid is.
Jobb lenne ezt békességben, úriemberek módjára rendezni. Te fizesd ki a sarad, ők meg adják vissza a holmijaidat.
Utána le lehet vonni a tanulságot és a jövőben jobban védeni a jogaidat.
mit értesz átadás-átvétel alatt? A lakás (volt) kulcsát átadtam mikor mentem a bennrekedt holmimért, ez mind természetesen a zár csere után volt.
Nem gondolom igazságosnak, hogy kifizetem, ergo ő mindent megkapott amit akart, én meg így jártam tegyem túl magam rajta..
Szerintem ez mind kommunikáció és emberség kérdése. Én pl. tudom, hogy elköltözök januárban, ezért már most szóltam a tulajdonosnak, gyakorlatilag szóban felmondtam a szerződésünket. Ha eljön az ideje, ezt írásban is megteszem, mivel a szerződésünk úgy szól, hogy legalább 30 nappal a költözés előtt meg kell tennem.
Mindezt annak ellenére, hogy egyébként kollégák vagyunk, jóban vagyunk és ahogy ő nem igen tolt ki velem soha, én se akarok vele.
Kevés időd volt mást találni és költözni, ez tény. 30 napot szoktak hagyni. Az viszont teljesen normális, hogy ezt követően zárcsere van, hiszen az új lakó beköltözik, az ő összes értéke is helyet kap a lakásban. Becsöngetsz, ajtót nyit és megkapod a cuccaidat. Kár ezt túltolni.
van egy szerződés szerinti (vagy ha a szerződésben nem szerepel, akkor törvény szerinti) felmondási idő, amit fent is írtak. Az, hogy a tulaj felhívott, és 3 hetes határidőt adott, ez természetesen csak egy javaslat volt a részéről, mondhattad volna, hogy nem fogadod el. De úgy tűnik, elfoigadtad, így közös megegyezéssel lerövidítettétek a felmondási időt.
És ha jól értem, a megbeszélt határidőig csak majdnem költöztél ki. Akkor nem mondtál semmit, hogy bocs, még pár cuccom maradna? Erre az időre már nem fizettél bérleti díjat? Szerintem jogosan követelheti a tulaj. Az elmaradt rezsit meg végképp.
Mi az, hogy elévült a szerződés?
Az a vasárnap szept 3 volt? Mert akkor már túl voltál a határidőn. Ami tényleg szűk volt és nem is igazán jogszerű, de ha elfogadtad, akkor tartsd ahhoz magad.
Csak úgy odamentél és nem is szóltál?
Tényleg a kommunikációval volt itt a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!