Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Lehet abból probléma, ha a...

Lehet abból probléma, ha a barátnőm bérel egy albérletet és én odaköltöznék?

Figyelt kérdés
Ilyenkor engedélyt kell kérni a főbérlőtől?

2021. szept. 27. 16:50
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
25%

Melyik része nem igaz szerinted? Csak mert mind a kettő.

[link]

2021. szept. 29. 16:47
 22/25 anonim ***** válasza:
55%

21: Ez a része:

" a lakcímbejelentő lapon és személyes okmányain kívül"

A lakcímjelentő lapra pedig kell a tulaj aláírása.

Továbbá a kormányhivatali portál is téved, ugyanis nincs olyan, hogy lakcímbejelentő lap, mert lakcímjelentő lap a neve, mert ugyanazon a nyomtatványon lehet jelölni, hogy be- vagy kijelentesz valakit.

Szerződésszegéskor pedig megszünteted a bérleti jogviszonyt és kijelentheted, aki bejelentkezett, de lehet a bejelentéskor egyúttal kijelentőt is aláíratni a bérlővel.

2021. szept. 29. 17:00
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

"A lakcímjelentő lapra pedig kell a tulaj aláírása."

Nem kell, ha a bérleti szerződés két tanúval van aláírva.

2021. szept. 29. 17:03
 24/25 anonim ***** válasza:
83%

A szerződésben mi van? Nekem pl. konkrétan benne volt, hogy tilos mást életvitelszerűen odaköltöztetni. Ha a szerződés nem említi, kérdezzétek meg a tulajt.

Valahogy biztosan el lehet intézni, de én "önhatalmúlag" nem cuccolnék oda csak úgy.

2021. szept. 29. 17:30
 25/25 anonim ***** válasza:

Nalunk az első albérletet a párom vette ki. Rá egy hónapra úgy adódott,hogy odaköltöznék én is. Jeleztük a tulajnak, hogy nem-e lenne gond, nem volt. Kaptam kulcsokat, a bérleti díj, közös ktg. Maradt a régi, mert nem személyben volt megállapítva. Szerződést sem módosítottak emiatt. A rezsit pedig fogyasztás alapján fizettük.

Utána albérletkeresésnél sosem került szóba, hogy attól, hogy ketten mennénj többet kérnének. Persze ahol a közös költségben benne van olyan fogyasztást, amit a létszám befolyásolhat (pl nincs vízre mérőóra és mindenki egy adott összeget fizet) ott befolyásolhatja, hogy hányan laknak ott. Olyan albérletbe meg nem is mennék, ahol az albérlők száma alapján változik a bérleti díj, hisz pont hogy ronja a komportérzetet az, ha minél több emberre jut egy nm.

2021. szept. 30. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!