Mik a jelei annak, hogy problémás egy tulajdonos, ezért nem szabad tőle lakást kivenni?
Alapvető emberismeret nem árt és közjegyzői szerződés.
Ha utóbbi mindenre kiterjedő, akkor védve vagy.
Bérbeadóként mondom neked, hogy szerződés nélkül nem szabad kivenni semmit!
Ha nem is közjegyzői, de legalább egy kéttanús legyen, amiben tisztázva van a felmondási idő, a bérleti díj és annak esetleges változásai, a kaució átvétele és visszaadásának feltételei, a berendezési tárgyak cseréjével és karbantartásával kapcsolatos feladatok kit terhelnek, hányszor vagy köteles a bérbeadót beengedni megtekintésre, cserélhetsz e kulcsot, milyen távon fogadhatsz vendéget,...és hasonlók.
Ameddig ilyet nem találsz, kompromisszumba ne menj bele, mert csak te húzod a rövidebbet! Akkor már inkább ingázz, jobban jársz!
Ha van ilyen szerződésed, akkor az okmányirodán tartózkodási hellyel bejelentkezhetsz, a bérbeadó jelenléte, vagy külön engedélye nélkül is.
Őszinte leszek hozzád, az állandó bejelentkezést nem szokták engedni - én sem - mert hiába írogatnak róla, hogy ilyen meg olyan egyszerű kijelenteni a bérlőt, ez nem igaz! Nekem egyszer 1,5 évem ment rá, így csak olyannal foglalkozom,akinek van valahol állandó lakcíme.
A tartózkodásival semmi gond, azt ugyanúgy elfogadja az orvos, vagy a valamilyen hivatalok.
Nincs olyan, hogy "sufni" szerződés. Az otthon írt kéttanús ugyanúgy hivatalos, mint a közjegyzői. A lényeg az, hogy legyen benne minden.
Egyébként az okmányirodában lakcímbejelentésnél senki nem kérdezi, adózik e.
Állandóra nem szereti senkia bejelentkezést, de tartózkodási hellyel nincs gond.
"Nyilván azért vennék ki lakást, mert nincs hol laknom."
Azért ez nem annyira nyilvánvaló!
Vesznek ki lakást munkahely közelsége miatt, vagy mert 2 fiatal össze akar költözni, de a szülői ház a bejelentett lakcímük, vesznek ki egyetemisták és még különböző élethelyzetűek, akiknek van másutt bejelentett lakásuk.
Nagyon-nagyon ritka az aki annyira gyökértelen, hogy nem állnak mögötte szülők, testvér, rokonok, barátok, akiknél ez megoldható lenne. Hát nekik biztos, hogy nem könnyű!
6-os vagyok és még annyit:
Tudod a bérbeadók úgy állnak hozzá, hogy akiket fentebb felsoroltam ismerik és pont ezért nem bíznak meg az illetőben - különösen a szülők, nagyszülők, testvér - akkor ő, aki egy idegen, miért bízzon meg benne?
Nem mondtam, hogy tróger vagy. Nem is mondhatnám, mert nem ismerlek!
Feltettél egy kérdést, amire igyekeztem a legőszintébben válaszolni és megindokolni nagy általánosságban, hogy mi és miért alakult úgy a gyakorlatban, ahogy tapasztalod.
Sok szerencsét neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!