Az a tulajdonos aki nem adózik a bérbe adott lakása után annak milyen jogai vannak? Ebben az esetben hol, hogyan tudja probléma esetén érvényesíteni szerződésbe foglalt jogait?
1. Utólagos önbevallás a NAV-nál.
2. Másnap mehetsz a bíróságra.
Én csak kíváncsiságból tettem ki eddig bérlő voltam és egy idős embertől béreltem aki 15 -20 éve adja ki a lakását de soha nem adózott utána .
Ilyen hosszú idő után nem hiszem ,hogy be lehet jelenteni.
Az egy közkeletű tévedés, hogy aki jogszabályt sért, annak megszűnnének a jogai. A stiklijére nagyobb eséllyel derül fény, ha a hatósághoz fordul, ezért esetleg mérlegelheti, hogy megéri-e. De ha úgy dönt, hogy érvényesítteti a jogait, akkor az sikerülni fog neki.
Hasonlóképpen azt is gyakran hallani, hogy amelyik bérlő megcsúszott a fizetéssel stb., azt akár magánerőszak útján is ki szabadna rakni. Ebben a gondolatmenetben ugyanaz a hibás alapfeltevés ismerhető fel, mint az előzőben.
Azért nem adóznak sokan, mert pofátlanul magas az adóteher.
Talán ha az állam nem volna ennyire kapzsi, és nem azt látnák az emberek, hogy mindent ellopnak, még be is fizetnék.
Az adózási és az ingatlantulajdonosi jogok külön törvényben vannak rögzítve, semmi közük egymáshoz.
Az adóhatóság az adózási törvényeknek megfelelő módon fog eljárni veled szemben, ha törvénysértést talál.
Az ingatlantulajdonosi jogaidat meg a bérleti szerződés alapján tudod érvényesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!