Kiköltözés utáni próblémák. Jogosan követelőzik?
Direkt így csinálja, hogy megfejhessen. Késő bánat, de jól jöhet másoknak, hogy ilyenkor el írásban kell felszólítani, hogy vegye át a lakást és jó erről jegyzőkönyvet is írni.
Hivatkozz arra, hogy feljelented, mert nem jelentett be albérlőjének és erről csak "utólag" szereztél tudomást, ezért nem jelentetted ezt annak idején. Fenyegesd meg, hogy ha nem adja vissza a kauciót, - bíróságra adod az esetet.
Régi vicc.
Két uzsorás beszélget:
Te hogy szoktad rávenni az adósaidat hogy fizessenek?
Úgy hogy ha tartoznak 100 forinttal akkor írok nekik mikor adják meg a 10 ezer forintomat.
Mire megválaszolják hogy ők csak 100 forinttal tartoznak.
Szóval az elv ugyanez.
Kitalálta hogy még te tartozol.
Sokan tanácsolják a lefotózást elköltözéskor, amikor nincs ott a tulajdonos. Ennek az a hátránya, hogy ő azt mondhatja, hogy ez a beköltözési állapot, azóta pedig lelaktad. Hiába van ott a fényképen a dátum, hiszen azt minden percben át lehet állítani.
Ugyanez a helyzet a mérőórák lefotózásával is. Mondhatja, hogy ez az állás két héttel ezelőtt volt és nem a kiköltözéskor, tehát 2 heti fogyasztás nincs lefotózva.
(Lehet, hogy most valaki tippet adtam a csalásra...)
Én egyszer csináltam képeket kiköltözéskor, mert problémás volt a tulaj. Akkor úgy fotóztam, hogy egy friss akciós újságot minden képre betettem jól láthatóan, így bizonyítottam, hogy nem korábbi a kép. Próbálkozott volna nálam is, de mikor meglátta a képeket, megváltozott a hangnem.
A te esetedre meg: azt hiszem, erre mondják, hogy késő bánat. Butaság volt azt írni, hogy tartsa meg, tulajdonképpen dacból ajándékot adtál neki. Talán még megpróbálhatod azt, hogy megjelensz nála a szerződéseddel és megmondod, hogy ha nem adja vissza a pénzed, akkor ezzel besétálsz a NAV-hoz. Ha nem adózott, akkor ez megijesztheti. Egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!