Mit csináltok, mikor hisztizik, követelőzik, mindene sír-toporzékol a gyereketek?
Vannak olyan napok, mikor egyszerűen nehezen tudom elviselni 12 hónapos gyermekemet, mert bármit csinálok, az nem jó: ha kedves vagyok, az sem, ha erélyesebb, az sem.
Van, hogy bármit játszunk, nem jó, sem az, ha mesélek, mondókázok, sem az, ha bábozom neki, sem az, ha gyermekdalokat nézünk youtube-on (ezt ritkán engedem neki)
Mikor már bármit csináltok, legszívesebben már a falat kaparnátok, vagy lefeküdnétek aludni, vagy csak elmenni sétálni, bárhová, mert betelt a pohár?
Az a vicc, hogy egy-két hónapja még egy kis angyalka volt, most meg nem ismerek rá a saját gyerekemre.
És nagyon nem akarnék kis zsarnokot nevelni belőle, tehát természetesen nem mindig az van, amit ő akar, nyilván próbálom keretek közé szorítani akaratosságát, de komolyan bizonyos esetekben csak lesek ki a fejemből, hogy mit geyeke?
WoW és szétverek pár durva alakot :D
vagy más olyan játék ahol gyilkolászni kell
tuti módja a stressz levezetésnek :D
A fiamnak másfél éves korában volt egy ilyen korszaka, mindenen kiakadt, semmi nem volt jó, ment a hiszti egész nap.
Mikor meggyőződtünk róla, hogy egészségileg minden rendben van, ha újra rákezdte, leültem egy fotelbe, és néztem. Egy szó nélkül.
Először meghökkent, hogy nincs reakció a hisztire, aztán megpróbált megütni, de ezt már nem engedtem.
Beraktam a kiságyba, és tovább ültem nyugodtan, szó nélkül.
Három nap alatt elmúlt a toporzékolás magától.
Ha a gyerek látja, hogy nincs hatása a hisztizésének, ha nem veszi senki komolyan a csapkodást, ha nincs visszajelzés és semmit nem ér el vele, még annyit sem, hogy odafigyeljenek rá, hamar elunja a magányos kiabálást a levegőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!