Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Lehet abból probléma, ha a...

Lehet abból probléma, ha a barátnőm bérel egy albérletet és én odaköltöznék?

Figyelt kérdés
Ilyenkor engedélyt kell kérni a főbérlőtől?

2021. szept. 27. 16:50
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
92%
igen
2021. szept. 27. 17:01
 2/25 anonim ***** válasza:
99%

Mi van erről a szerződésben?

Ha nincs említve, akkor beszéljetek a tulajdonossal.

2021. szept. 27. 17:17
 3/25 anonim ***** válasza:
92%

Csak a tulajdonos engedélyével költözhetsz!

Nem is tudom, hogy miért kérdéses ez?

2021. szept. 27. 17:40
 4/25 anonim ***** válasza:
96%

A szerződés az ő nevére szól és a bérleti díj is egy főre van megállapítva az ő élethelyzetére, és a kulcsot tilos másnak odaadnia.

Ha oda szeretnél költözni, szerződésmódosítás kell, te is alá kell írd, valószínű magasabb bérleti díj lesz, és kulcsot is kapsz és te is ugyanolyan jogi felelősséggel fogsz tartozni, mint ő.

Ha egyáltalán 2 embernek is kiadó a lakás.

2021. szept. 27. 17:53
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Igen. A tulajdonos egy főnek adta ki a lakást, a barátnőd a bérlő, te nem vagy az. Élezvitelszerűen az engedélye nélkül nem költözhetsz oda.
2021. szept. 27. 18:23
 6/25 anonim ***** válasza:
91%
Csak a bérlő engedélyével költözhetsz oda. Nem biztos hogy bérleti díjat fog emelni. Én pl nem emelnék csak új szerződést írnánk.
2021. szept. 27. 18:47
 7/25 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem elírtad.

2021. szept. 27. 18:55
 8/25 anonim ***** válasza:
91%
Mindenképpen szólni kell, ez szerződésszegésnek minősül, ami miatt azonnal felmondhatnak a barátnődnek.
2021. szept. 28. 08:14
 9/25 anonim ***** válasza:
93%

Életvitelszerűen más nem lakhat ott.

Ha jól emlékszem, az életvitelszerű ott élés, az kb. 2 hónaptól kezdődik. Bírósági ítélkezési gyakorlat szerint. Talán 1,5-2,5-3 hónap körül? Ez azt jelenti, hogy napi szinten ott él,onnan jár munkába/iskolába, cuccai ott vannak.

Ez alatt csak átmeneti ott tartózkodás, ami a lakás rendeltetésszerű használatába belefér a jogszabályok szerint.(a bérleti szerződés ettől, lehet eltérő, akkor az az irányadó)

2021. szept. 28. 11:03
 10/25 anonim ***** válasza:
89%

9: Én ott húztam meg a határt, hogy nem adhatja oda a kulcsot senkinek.

Onnantól, hogy úgy van ott rendszeresen valaki más is, hogy már praktikus neki odaadni a kulcsot, két fős bérlésről beszélhetünk.

2021. szept. 28. 22:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!