A tulajdonosok miért nem értik, hogy természetes amortizáció is van?
Szerintem bele kellene, hogy férjen a mai árak mellet egy bérleti díjba, hogy időnként ki legyen cserélve, ami tönkremegy (normál használat mellett). Ennek ellenére az a bevett szokás a tulajok részéről, hogy telehordják olcsó vackokkal a lakást, és vöröslő fejjel üvöltenek, ha azok nem bírják 20 évig.
Az ő lakásukban talán minden úgy néz ki 5-10-20 év után is min új korában? A tulajdonos saját lakásában nem szívja ki a nap a kárpitot, nem kopik a parketta és örök életű a mosógép...?Ha valami elromlik, akkor azt a berlovel csereltetnék/fizettetetnék ki, az se számit, ha a 20 eves mosogép adta meg magát epp.
De tényleg, a tulajokkal sose fordult elő, hogy véletlenül kilöttyent a vörösbor/kifröcskölt a konyhai robotgép stb? Ettől miért rögtön károkozó vandál a bérlő...? A lakástulajok
ha, szállodába mennek kifizetik, ha foltos lesz miattuk a szőnyeg, vagy épp náluk megy tönkre a TV? (Nem, szerintem a legtöbb hangosan verné az asztalt, hogy azért fizettem 30-40-50 ezret férjen már bele, és írná a szitkozódos kommenteket a tirp-en).
"Add vissza olyan állapotban ahogy átvetted"...Szerintem ez több év ottlét után cseppet sem reális. Az ő lakása olyan állapotban van mint amikor újonnan átvette, minden ráfordítás, karbantartás nélkül? Nyilván nem. Viszont ez utóbbi elvileg nem a bérlő dolga, mert kifizette a a lakás használatát az ezzel járó amortizációval együtt. Miért nem lehet ezt megérteni?
"De amikor pl 200 + rezsiért egy rakás romhalmaz a kéró"
Akkor miért veszed ki, ha romhalmaz, ráadásul drágán? Lehet keresni másikat, senki nem tart vissza. Vagy ha az adott környéken a legolcsóbb "romhalamzok" is ennyiért vannak, akkor ott az a normális piaci ár. Ha nem tetszik, el lehet költözni nyugodtan vidéki kisvárosokba is, ennek töredékéért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!